LGS tercihleri ne zaman açıklanacak?

LGS tercih kılavuzları bu sene 26 Haziran itibariyle adayların erişimine açıldı. LGS (Liseye Geçiş Sınavı) puanlarının açıklanmasının sonrasında 'LGS tercihler ne zaman alınacak? veya 'Adaylar kaç lise tercihi yapabilecek?' gibi sorular araştırılmaya başlandı. Peki LGS tercihleri ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri nereden yapılacak? İşte ayrıntılar...

Liseye  geçecek öğrencilerin puanlarına göre tercihlerini yapacakları LGS kılavuzu yayımlandı. MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre tercih işlemleri 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Peki LGS tercihleri ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri nereden yapılacak? İşte ayrıntılar...

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB tarafından 2023 LGS tercih kılavuzu yayımlandı. Binlerce öğrencinin beklediği LGS tercih kılavuzu ve tercihlerin alınacağı tarihler açıklandı. LGS tercihleri, 3 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak ve 19 Temmuz 2023 tarihinde sona erecektir. Adaylar, bu tarihler arasında tercihlerini yapabilecekler.

LGS tercihleri ne zaman açıklanacak?

Adaylar, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları gibi okullar için tercih yapabilecekler. Tercihler, merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre belirlenen kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak.

LGS TERCİHİNDE KAÇ LİSE TERCİHİ YAPILACAK?

Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden en fazla 10 okula kadar tercih yapma imkanına sahip olacaklar. Merkezî sınav puanı eşitliği durumunda ise yerleştirme, Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, 8, 7 ve 6. sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve doğum tarihine göre yapılacak.

LGS tercihleri ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

Ayrıca, yerel yerleştirme işlemleri de il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullar için uygulanacak. Bu yerleştirmede, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı gibi kriterler dikkate alınacak. Eşitlik durumunda ise yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS tercih sonuçları ise 24 Temmuz 2023 tarihinde MEB tarafından açıklanacak. Nakil işlemleri ise belirlenen dönemlerde gerçekleştirilecektir.

LGS tercihleri ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler LGS lise
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.