LGS sınavı ne zaman? 2021 LGS otomatik başvuru nasıl yapılır?

2021 LGS sınavı için geri sayım başladı. MEB tarafından düzenlenecek olan LGS sınavına 8. sınıf öğrencileri katılım sağlayacak. Öğrenciler şimdiden 2021 LGS sınavı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt aramakta.

LGS sınavı için geri sayım devam ederken öğrenciler şimdiden pandemi nedeniyle sınavın ertelenip ertelenmeyeceğini merak etmeye başlamışlardı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada bu durum netlik kazandı.

2021 LGS SINAVI NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sınavı olarak bilinen LGS sınavı 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumdan oluşan sınavın 1. oturumu saat 09:30'da, 2. oturumu ise saat 11:30'da yapılacak.

LGS OTOMATİK BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Bu yıl LGS başvuruları pandemi sebebiyle otomatik olarak yapılacak. Bakanlık, yurt içinde eğitim gören tüm 8. sınıf öğrencileri için merkezi başvuru yapacak ve böylece öğrencilerin sınav başvurusu yapmalarına gerek kalmayacak. Diğer yandan yurt dışında eğitim görüp, e-Okul sisteminde kaydı olmayan öğrenciler ise kılavuza göre başvuru işlemlerini yapacaklar.

LGS sınav giriş belgeleri 27 Mayıs 2021 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak.

 

LGS sınavı ne zaman? 2021 LGS otomatik başvuru nasıl yapılır? ile ilgili etiketler LGS 2021 LGS LGS Otomatik Başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.