LGS için yeni kimlik şart mı 2021?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 6 Haziran'da yapılacak. Sınava girecek olan öğrenciler ise sınav katılım şartlarını araştırmaya başladı. Sınav günü yanında kimlik olacak öğrenciler, bu kimliğin yeni mi, eski mi olacağını merak ediyor. Peki 2021 LGS için yeni kimlik şart mı?

LGS Başvuru Kılavuzu'nda sınava girecek olan öğrencilerin yanlarında kimlik getirmeleri gerektiği belirtiliyor. Ancak 6 Haziran'da LGS Sınavı'na girecek olanlar LGS için yeni kimlik şart mı 2021 sorusuna yanıt arıyor.

LGS İÇİN YENİ KİMLİK ŞART MI?

1 milyonun üzerinde öğrenci 6 Haziran'da yapılacak LGS sınavına katılacak. 8. sınıfta okuyan bütün öğrenciler için LGS başvurusu otomatik olarak yapıldı. Öğrencilerin sınava girebilmeleri için yanlarında geçerli kimlik kartları olması gerekiyor. Bu kimlik kartlarında fotoğraf olma zorunluğu yok. Yani öğrenciler fotoğrafsız kimlik kartı ile sınava girebilecek.

“Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya TC kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi)”

LGS için yeni kimlik şart mı 2021? ile ilgili etiketler GS TV lgs için yeni kimlik şart mı lgs kimlik liselere geçiş sınavı 2021
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.