"Kılıçdaroğlu kendi kriterlerine uymuyor, ne değişti izah etmeli"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2023'te Cumhurbaşkanı olma niyeti Millet İttifakı'nın üzerine kabus gibi çöktü... Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetme ihtimali muhalif gazetecileri de son derece rahatsız ediyor.

Kısa süre önce Abdullah Gül övgüleri ile gündeme gelen Diken yazarı Levent Gültekin, Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığından rahatsız olan isimlerden biri...

Gültekin bugün, Kılıçdaroğlu'nun kendi açıkladığı adaylık kriterlerine uymadığı halde neden Cumhurbaşkanlığına talip olduğunu sorguladı.

CHP liderinden bu konuda "izahat" bekleyen Diken yazarı, Kılıçdaroğlu'nun "Aday olmayacağım" deyip CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu ise çabuk unutmuştu...

İşte Levent Gültekin'in Kılıçdaroğlu eleştirileri;

"Başka şekilde halletme derken Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık meselesine dikkat çekmek istiyorum.

CHP lideri kendisine sorulan bir soru üzerine, “Millet İttifakı kabul ederse aday olurum ve bundan da onur duyarım” mealinde bir cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde giderek artan ‘ben‘ vurgusu, parti logosunun silik hale getirilip Kemal Kılıçdaroğlu isminin daha belirgin olduğu billboard reklam kampanyaları, sıklıkla yayınladığı video mesajları… Bütün bunlar bize gösteriyor ki Kemal bey adaylık meselesini kendi ismi üzerinden halletmeyi düşünüyor.

Topluma güven verme meselesini de şu sıralarda yaptığı video paylaşımlarıyla, billboard kampanyalarıyla ve giderek artan ‘ben’ vurgusuyla halledebileceğini düşünüyor.

Peki Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ne kadar doğru?

Ne tür sakıncaları ya da yararları var?

Bu sorulara Kemal Kılıçdaroğlu kendisi cevap veriyor. Yaklaşık bir yıl önce, 7 Temmuz 2020 tarihinde verdiği bir röportajda şöyle diyor:

“Cumhurbaşkanı olacak kişinin aynı zamanda bir parti genel başkanı olmaması lazım. Çünkü cumhurbaşkanı olacak kişi parlamentoda yemin ettiği zaman, anayasanın gereği olarak tarafsız olacağına namusu ve şerefi üzerine ant içiyor. Eğer siz namusunuzu ve şerefinizi korumak isterseniz, namus ve şeref kavramı bizim için çok değerlidir derseniz, bir siyasi partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olmaması gerekiyor. Bir partinin genel başkanı bir yargıç atarsa yargıya olan güven temelinden sarsılacaktır. Bizim görüşümüz dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de böyle olacak.”

Evet, Kemal bey kendi adaylığı için daha bir yıl önce bunları söylemiş.
Şimdi ne değişti de bu görüşünden vazgeçtiğini, dahası henüz bir yıl önce taşıdığı -bana göre de çok haklı ve doğru- endişeleri niçin terk ettiğini topluma izah etmeli.

Çünkü güven duygusunun oluşumunda bu izahata ihtiyaç var."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

"Kılıçdaroğlu kendi kriterlerine uymuyor, ne değişti izah etmeli" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Millet İttifakı levent gültekin 2023 köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.