Levent Göktaş, Türkiye'ye getirildi

Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davanın firari sanığı olan ve Bulgaristan’da yakalandıktan sonra iadesine karar verilen Levent Göktaş’ın bugün öğleden sonra Türkiye’ye getirildiği öğrenildi. Göktaş’ın Ankara Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.

Levent Göktaş, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 2002 yılında Ankara'daki evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılması üzerine firar etmişti. Göktaş, Bulgaristan'da yakalanarak tutuklanmıştı.

Bulgaristan Haskova Mahkemesi, Türkiye'nin Levent Göktaş için yaptığı iade talebini reddetmiş, ancak bu karara yapılan itiraz kabul edilmiş ve Göktaş'ın Türkiye'ye iadesine karar verilmişti.

ANKARA'YA SEVK EDİLECEK

Levent Göktaş'ın bugün öğleden sonra Sofya'dan Ankara'ya getirildiği öğrenildi. Göktaş'ın gece yarısına doğru adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Levent Göktaş'ın adliyedeki işlemlerine Hablemitoğlu Ailesi'nin avukatlarının da katılacağı bildirildi.

Hablemitoğlu ailesinin avukatlarından Ersan Barkın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Evet, mahkemeye çıkarıldığında ifadesini takip edeceğim” dedi. 

Levent Göktaş, Türkiye'ye getirildi ile ilgili etiketler Necip Hablemitoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.