Letonya ve Estonya’dan Polonya için ‘dayanışma’ mesajları

Letonya, Polonya’ya düşen roketlerin ardından, “Müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz.” mesajını paylaşırken Estonya Dışişleri Bakanlığından da, “Estonya, NATO topraklarının her karışını savunmaya hazır.” açıklamasını yaptı.

Letonya Dışişleri ile Estonya Dışişleri peş peşe yaptıkları açıklamalarda Polonya ile ‘dayanışma’ içerisinde olduğunu vurguladı.

“MÜTTEFİKİMİZ POLONYA İLE TAM DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ”

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köyü "Rus" füzelerinin vurduğunu öne sürdü.

Polonya tarafından uygun görülen her türlü eylemi destekleyeceklerinin altını çizen Rinkevics, "Bu, olayları tırmandıran tehlikeli bir adım. Müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz. Rusya tüm sonuçların sorumluluğunu üstlenecek" ifadelerini kullandı.

“ESTONYA, NATO TOPRAKLARININ HER KARIŞINI SAVUNMAYA HAZIR”

Estonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Polonya'dan gelen son haberler çok endişe verici. Polonya ve diğer müttefiklerle yakın istişarelerde bulunuyoruz. Estonya, NATO topraklarının her karışını savunmaya hazır. Yakın müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz" ifadelerine yer verildi.

NELER YAŞANDI?

Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

OIayın ardından Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil olarak toplantıya çağırdı.

LETONYA SAVUNMA BAKANINDAN "4. MADDE" ÇAĞRISI

Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kaynağı henüz belirlenemeyen füzenin düşmesi sonucu 2 kişinin öldüğü açıklanan Polonya'ya başsağlığı diledi.

Suçlunun Rusya olduğunu öne süren Pabriks, "Rus rejimi sadece Ukraynalı sivilleri hedef alan füzeler ateşlemekle kalmadı, aynı zamanda Polonya'daki NATO topraklarına da indi. Letonya, Polonyalı dostlarının yanındadır ve bu suçu kınamaktadır" ifadelerini kullandı.

Pabriks, bir NATO ülkesinin, toprak bütünlüğü, bağımsızlığı veya güvenliği tehdit altında olduğunu düşündüğünde müttefiklerle istişare istemesine imkan veren 4. maddeyi anımsatarak, "Bu konuda ilk tepkim 4. maddeyi hatırlatmak olurdu" ifadesine yer verdi.

Letonya ve Estonya’dan Polonya için ‘dayanışma’ mesajları ile ilgili etiketler Polonya NATO Rusya Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.