A Milli Takım, Letonya kabusunu yendi... 90+8'de gelen mucize gol

2022 Dünya Kupası hedefine yeni hocası Stefan Kuntz'la devam eden A Milli Takım, Letonya deplasmanında kader maçına çıktı. 70'te Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düşen Ay-Yıldızlılar, 75'te Serdar Dursun'la beraberliği buldu, 90+8'de "Kral" Burak Yılmaz'ın penaltı golüyle sahadan 1-2 galip ayrıldı.

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 8. maçında Letonya ile Riga'da kozlarını paylaştı. Ay-Yıldızlılar için tamam ya da devam niteliği taşıyan maçta 3 puandan başka çare yoktu.

70'de Merih Demiral kendi kalesine attı, 1-0 geriye düştük. Serdar Dursun 75'te beraberlik golünü attı. Tarihi galibiyet 90+8'de penaltıdan geldi. Burak Yılmaz'ın yerde kaldığı pozisyona hakem devam dedi. VAR incelemesi sonrası penaltı verildi. Tecrübeli santrfor penaltıyı gole çevirdi maçı 1-2 kazandık.

Grubun diğer maçlarında Hollanda evinde Cebelitarık'ı 6-0, Norveç de Karadağ'ı 2-0 mağlu etti.

Türkiye, gruptaki ilk maçta 3-0 öne geçtiği maçın 3-3'e gelmesine engel olamamıştı. Tarihimizde Letonya'yı yalnızca 1924 yılında yenebilmiştik. Hep kritik virajlarda karşımıza çıkan Baltık ülkesiyle bundan önceki son 5 maçın 5'inden de berabere kaldık.

LETONYA: Ozols, Savalnieks, Cernomordijs, Dubra, Jurkovskis, Zjuzins, Emsis, Jaunzems, Uldrikis, Ciganiks, Gutkovskis

TÜRKİYE: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin, Berat Özdemir, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz

A Milli Takım, Letonya kabusunu yendi... 90+8'de gelen mucize gol

A Milli Takım, Letonya maçı öncesinde son idmanını Riga'daki Skonto Stadyumu'nda basına kapalı şekilde gerçekleştirdi. Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetimindeki çalışmada, sekize üç pas ve duran top çalışmaları yapıldı. İdmanı TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Altıntop, İsmail Erdem, Nuri Akın ve Genel Sekreter Kadir Kardaş da takip etti.

Takımın antrenman sahasına hareketi öncesinde, maç için Litvanya'dan Letonya'ya gelen taraftarlar takıma destek verip Hakan Çalhanoğlu ve Serdar Dursun ile fotoğraf çektirdi.

A Milli Takım, Letonya kabusunu yendi... 90+8'de gelen mucize gol - Resim : 2

İlk 8 maçında 15 puan toplayan Türkiye, kalan 2 maçını da kazanmak zorunda... Karadağ'la dış sahada, Cebelitarık'la içerde oynayacak olan Ay-Yıldızlılar bu 2 maçtan 6 puan çıkarırsa ve Norveç son maçta Hollanda'ya yenilirse 2022 Dünya Kupası vizesi alır.

Letonya deplasmanda olası bir beraberlik ise işleri daha da zor hale getirir. İlk 2 şansımız matematiksek olarak devam etse de rakiplerin üst üste puan kaybetmesi gerekir.

TEK GALİBİYET 1924'TE GELMİŞTİ​​​​​​​

Türkiye, Letonya ile yaptığı 5'i resmi, 2'si özel 7 maçtan birini kazandı, beşinde berabere kaldı, birini de yitirdi. Son 5 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi.

İki ülke A milli futbol takımları arasındaki ilk maç, 22 Haziran 1924'te Riga'da yapıldı. Özel maçı Türkiye 3-1 kazandı, ay-yıldızlı ekibin gollerinin üçünü de Zeki Rıza Sporel attı.

2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj maçlarında Letonya, 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan karşılaşmayı 1-0 kazandı. 19 Kasım 2003'te İstanbul'da, BJK İnönü Stadı'nda yapılan rövanş maçında 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamadı ve kalesinde gördüğü 2 golle müsabaka 2-2 bitti. Eşleşmede kesin favori gösterilen Türkiye, final biletini sürpriz biçimde Letonya'ya kaptırdı.

Türkiye ile Letonya 28 Mayıs 2013'te Almanya'nın Duisburg kentinde özel maçta karşılaştı. 3-3 biten maçta Türkiye'nin gollerini Olcay Şahan, Selçuk İnan ve Veysel Sarı kaydetti.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 13 Ekim 2014'te Riga'da yapılan maç 1-1 sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekibin golü Bilal Kısa'dan geldi. 3 Eylül 2015'te Konya'da oynanan grubun diğer maçı da 1-1 sona erdi.

Milli takım, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 30 Mart 2021'de Letonya'yı İstanbul'da konuk ettiği maçta iki kez, iki farklı öne geçmesine rağmen sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı.

A Milli Takım, Letonya kabusunu yendi... 90+8'de gelen mucize gol ile ilgili etiketler Letonya Merih Demiral Burak Yılmaz A Milli Takım Stefan Kuntz serdar dursun
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.