Lavrov: Bir sonraki görüşmeye kadar Ukrayna'daki askeri operasyonlarımız devam edecek!

Ülkesinin Ukrayna'daki operasyonları devam eden Rus Savunma Bakanı Sergey Lavrov, ordularının Kiev bölgesinden geri çekilip doğu bölgesine geçmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Bir sonraki görüşmeye kadar Ukrayna'daki askeri operasyonlarımız devam edecek" dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 47 gün geride kalırken, bölgede yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Son olarak "Esas hedef olan Donbas'ın tamamen bağımsız hale getirilmesine odaklanacağız" açıklaması yapan Rusya'nın birliklerini başkent Kiev'den çekilerek doğu bölgesine geçtiği görülmüştü. Bu hareketliliğin ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Lavrov'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

 

"BİR SONRAKİ GÖRÜŞMEYE KADAR ASKERİ OPERASYONLARIMIZ SÜRECEK"

Lavrov, "Bir sonraki görüşmeye kadar Ukrayna'daki askeri operasyonlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı. Lavrov ayrıca, "Ukrayna ile görüşmelere devam etmemek için bir sebep görmüyorum" dedi. Bilindiği üzere Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilen görüşmelerde, Rus tarafının Kiev ve Çernihiv bölgelerinden çekilmesinde görüş birliğine varılmıştı.

TÜRKİYE'DE RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERELERİ 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinin başlangıcından bu yana taraflarla diplomasi trafiğini yürüten Türkiye, 29 Mart'ta müzakerelere ev sahipliği yaptı. Rusya ve Ukrayna heyetleri Dolmabahçe'de bir araya geldi. Ayrıca iki ülkenin dışişleri bakanları 10 Mart'ta Antalya'daki Diplomasi Forumu'nda bir araya gelmişti.

Lavrov: Bir sonraki görüşmeye kadar Ukrayna'daki askeri operasyonlarımız devam edecek! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Lavrov
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.