Lavrov, ABD'li mevkidaşı ile İran'ın 'nükleer anlaşması'nı görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Moskova'daki görüşmesi öncesinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede nükleer anlaşma ana gündemi oluşturdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova'da İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüşmesi öncesi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptı.

GÖRÜŞMEDE NÜKLEER ANLAŞMA ANA GÜNDEM KONUSUYDU

Görüşmede, ana gündem konusunun İran ile imzalanan fakat ABD'nin bir önceki başkanı Donald Trump döneminde ABD’nin çekildiği, nükleer anlaşma olarak bilinen, Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) oldu.

RUS DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Amerikan tarafının girişimleriyle Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Muhataplar, İran Nükleer Programının çözümüne yönelik Ortak Kapsamlı Eylem Planının (JCPOA) tam olarak uygulanmasına yönelik beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulundular ve ayrıca ikili gündemdeki bir dizi güncel konuyu tartıştılar" denildi.

Lavrov, ABD'li mevkidaşı ile İran'ın 'nükleer anlaşması'nı görüştü ile ilgili etiketler nükleer ABD Rusya İran Lavrov abdullahiyan blinken
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.