Latife Hanım ile babasının 'Mustafa Kemal' diyaloğu

Latife Hanım'ın yeğeni olan SuperHaber programcısı Mehmet Sadık Öke, teyzesi ile ilgili iki anektodu kaleme aldı. İşte Öke'nin sizi tarihin tozlu sayfalarına yolculuk yaptıracak o notları...

Muammer bey: Hanım bizim kıza söyle ; kendisi Reis-i Cumhur refkası olduğunu hiç unutmuyor ama asıl reisi cumhurun kocası olduğunu unutuyor!

Latife: Anneciğim lütfen babama söyleyiniz; ben Reis-i Cumhur karısı olduğumu hiç unutamıyorum çünkü kocam Reis-i Cumhur olduğunu unutuyor!

Muammer bey: Kendisine söyle o bir Reis-i Cumhur ile evlendiğini sanıyor ama evlendiği sadece birReis-i Cumhur değil o Mustafa Kemal . Mustafa Kemal ile evlendiğini unutuyor !

Latife : Babama iletiniz ben kocamın Mustafa Kemal olduğunu unutmuyorum ama kocam benim onun karısı ve karısının Uşşakizade Latife olduğunu unutuyor .

Ne kadar zor. Eş ve birey olmak. Kendin olmak kadın olmak ... Hele cumhuriyetin ilk yıllarında ..


LATİFE : FATİMAT’ ÜL ZEHRA LATİFE ; UŞŞAKİZADE

Nasıl anlatsam bilemiyorum , öyle bir güç ile kendini taşırdı ki o küçücük kadın sanki bir dev hibi hafınıza nakşolurdu. Merdivenlerden inişini görmeliydiniz ; Fransız gece elbisesi içinde çıplak göğüs dekoltesi , zarif boynu ve tek bir mücevher ile tutturulmuş sanki elinizi uzatsanız bir anda açılıp omuzlarını saracak topuz saçları ile size yaklaşırken o kadar büyürdü ki karşısında kendinizi miniminnacık hissederdiniz .

Tam sizi ezip geçecek diye düşünürken ellerinizi avuçlarına alıp öyle sıcak bir hoşgeldiniz derdi ki bir anda sizi yerdeki çamurdan göklerdeki yerine yanıbaşına taşırdı ve içiniz mutluluk ile gurur ile huşu ile dolardı . Her seferinde bu sihire mutlaka kapılır ve kendimi onun güzellikten çok asil hatlarla bezeli yüzünde kaybolup yeniden bulmuş olurdum . Tek bir bakışı, başını yana eğişi, derinden gelen kahkahası yeterdi o büyüyü yeniden yaşamaya . Billur sesi kulaklarınızda çınlardı dans ederken ve kollarında ölmek dirilmek isterdiniz onlarca yüzlerce kez . Heyhat ; Erkek olsam kocası olmak istemezdim . Bu kadını taşımak mümkün değildi . Ya boşardım ya öldürürdüm o beni boşamadan ve öldürmeden önce .

ŞSS
Şen Sahir Sılan
Necmeddin Sahir Sılan ( Bingöl ve tunceli MV) ‘ın kızı

Latife Hanım ile babasının 'Mustafa Kemal' diyaloğu ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk mehmet sadık öke latife hanım
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.