Lale Orta'dan Arda Güler'in penaltı pozisyonu hakkında itiraf

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasındaki dev derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup etmişti. Karşılaşmada verilen kararlar kamuoyu tarafından çok konuşulmuştu. Merkezi Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, Arda Güler'in kazandığı penaltı ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde aleyhlerine verilen penaltı kararının yanlış olduğunu dile getiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'yı bu davranışından dolayı tebrik etti.

Siyah-beyazlıların sitesinden paylaşılan mesajda, "02.04.20023 tarihinde oynadığımız Fenerbahçe maçına neden manuel olarak atandıkları halen anlaşılamayan orta hakem ile VAR hakeminin ortaklaşa oluşturdukları penaltı kararının doğru olmadığı bütün futbol kamuoyunun mutabık kaldığı bir konudur.
Bu hususun Merkez Hakem Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lale Orta tarafından kamuoyunun önünde açık yüreklilikle kabul edilmiş olması takdire şayandır.
Cumhuriyetimizin 100. yılında, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün her iyi ve güzel şeyin kaynağı olarak gördüğü kadınlarımızın cesaretine çok iyi bir örnek teşkil eden bu davranışı nedeniyle Prof. Dr. Lale Orta hanımefendiye tebriklerimizi kamuoyu önünde ifade etmeyi bir görev kabul ediyoruz.
Hanımefendi’nin açık sözlü ve cesur davranışının devamlılık kazanarak TFF’nin tüm kurullarına ve yetkililerine sirayet etmesini umuyor ve diliyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada TFF MHK Başkanı Lale Orta, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin 38. dakikasında sarı-lacivertli futbolcu Arda Güler'in ceza sahasında yerde kalmasıyla siyah-beyazlıların aleyhine verilen penaltı kararının yanlış olduğunu söylemişti. 

Lale Orta'dan Arda Güler'in penaltı pozisyonu hakkında itiraf ile ilgili etiketler Lale Orta Beşiktaş Süper Lig Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.