Lady Gaga sayesinde TEOG bir numaraya yerleşti!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün TEOG'un yerine gelecek sistemi açıkladı. Twitter kullanıcıları da TEOG hashtag'ini (etiketi) kullanarak paylaşımlarda bulundu. Yurt dışı kullanıcıları ise bu etiketi Lady Gaga'nın The Edge Of Glory adlı şarkısının kısaltmasını zannetti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AA Editör Masası'na konuk oldu ve TEOG sisteminin kaldırılmasının ardından uygulanacak olan yeni sistemi tanıttı. Bakan Yılmaz'ın tanıttığı yeni sınav sistemiyle ilgili görüşlerini Twitter'da #TEOG etiketiyle paylaşan kullanıcılar, kısa sürede #TEOG hashtagini dünya gündeminde birinci sıraya getirdi.

Ancak sınav hakkında görüşlerin paylaşıldığı #TEOG etiketi, dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın "The Edge of Glory" şarkısının kısaltılmışı olarak algılandı. #TEOG etiketini şarkının kısaltılmış hali sanan yabancı Twitter kullanıcıları, Lady Gaga şarkısının neden dünya gündeminde birinci sıraya geldiğini düşündü.

1701270_620x410

TEOG'un yerine gelecek yeni sistemin açıklanmasının ardından TEOG hashtagi (etiketi) Twitter'da bir numara oldu, sosyal medya kullanıcıları bu etiketi kullanarak paylaşımlarda bulundu. Fakat yabancı kullanıcılardan çoğu TEOG'u dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga'nın The Edge Of Glory adlı şarkısının kısaltmasını zannetti.

#TEOG etiketine Lady Gaga'nın şarkısıymış gibi görüşlerini tweet atarak gönderen yabancı kullanıcılar, durumun bir yanlış anlaşılma olduğunu sonradan fark etti.

59ff037e61361f19689a1002

Ardından #TEOG etiketi hakkında "The Edge of Glory'nin kısaltılmışı değilmiş ama olsun, şarkının reklamı oldu" şeklide tweet atan yabancı kullanıcılar, sosyal medyanın dikkat çekti.

Bu konu hakkında atılan tweetlerden bazıları:

"Benim iyi insanlarım, şaka yapıyordum. Bunun Gaga hakkında olmadığını biliyorum. İnsanların bana yorumlarına büyük kahkahalar atıyorum."

1706187_d36404e9e84d2914b066616edd5692b3_640x640

"Senin TEOG dediğini sadece yabancılar değil içimizdeki Fransızlar da “The Edge of Glory” diye anlıyor be Lady Gaga. Çok işimiz var çok."

1706187_c87d8c3bf4d3ecea8fb66cff57c71636_640x640

Lady Gaga sayesinde TEOG bir numaraya yerleşti! ile ilgili etiketler Lady Gaga Twitter İsmet Yılmaz TEOG the edge of glory şarkı dünya gündemi hashtag trend topik
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.