Kyrie Irwing 5 maç ceza almıştı: İşte cezaya giden süreç...

NBA'de Brooklyn Nets forması giyen Kyrie Irving, antisemitik paylaşımları nedeniyle 5 maç ceza aldı. Yıldız oyuncunun ceza aldığı süreçte yaşananlar ABD basınına yansıdı. Ortaya çıkan iddialar yıldız oyuncunun ceza almak için 'uğraştığını' gösterdi.

Booklyn Nets'in oynadığı basketboldan çok sorunlarla gündeme gelen yıldızı Kyrie Irving, sosyal medyada yaptığı antisemitik paylaşımdan ötürü ceza aldı. Brooklyn Nets, yıldız oyuncuya 5 maç ceza verdiklerini açıkladı. Yıldız oyun kurucu ceza aldığı dönemde ödeme de alamayacak.

Brooklyn Nets kulübü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Son birkaç gündür, Kyrie Irving’e, eylemlerinin zararını ve tehlikesini anlatabilmek için tekrar tekrar girişimlerde bulunduk, bu da derinden rahatsız edici antisemitik nefret içeren bir filmi paylaşmasıyla başladı.”

“Bugün, medya tarafından kendisine fırsat verildiğinde, Kyrie’nin antisemitik inançları olmadığını açıkça söylemeyi ve filmdeki nefret dolu materyalleri kabul etmeyi reddetmesi bizi dehşete düşürdü. Bu, durumu açıklığa kavuşturmak için eline geçen ilk fırsat değildi, ancak yine de bu fırsatı kullanmadı.”

“Açık bir fırsat verilmesine rağmen antisemitizmi reddetme konusundaki ısrarı derinden rahatsız vericidir, organizasyonumuzun değerlerine aykırıdır ve ekibe zarar veren davranışlar teşkil eder. Buna göre, şu anda Brooklyn Nets ile ilişkilendirilmeye uygun olmadığı görüşündeyiz.”

“Davranışlarının zararlı etkisini ele alan bir dizi objektif onarıcı önlemi yerine getirene kadar Kyrie’nin ücretsiz olarak askıya alınmasına karar verdik ve verilen ceza süresi beş maçtan az olmayacak.”

CEZAYA GİDEN SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Kyrie Irving'in 5 maç ceza aldığı sürecin ayrıntıları ortaya çıktı. ESPN'in haberine göre, Nets'in yatırımcıları ve NBA'in patronu Adam Silver'ın ceza beklentilerine rağmen takımın sahibi Joe Tsai, yıldız oyuncu ile iletişime geçmesine rağmen başarılı olamadı. Irving'in özür taleplerini geri çevirmesi ve kulüp yönetimiyle iletişim kurmaması cezayı da beraberinde getirdi.

ABD basınına yansıyan bilgilere göre kulübün sahibi Tsai, Irving'e 1 hafta boyunca ulaşmaya çalıştı ve taraflar arasında uzlaşma sağlamak istedi. Kaynaklar, Irwing'in 1 hafta boyunca mesajlara dönmediğini belirtiyor. Brooklyn Nets yönetimi Irving'e ulaşılamaması sonrası perşembe akşamı resmi açıklayı yaparak yıldız oyuncuya 5 maç ceza verildiğini bildirdi.

DAHA ÖNCE AŞI TARTIŞMALARIYLA GÜNDEMDEYDİ

Brooklyn Nets forması giyen Kyrie Irving pandemi döneminde aşı tartışmalarıyla gündemdeydi. Yıldız oyuncu aşı olmayı reddettiği için çok sayıda maçta forma giyememişti. NBA yönetimi koronavirüs tedbirleri kapsamında bir dönem sert önlemler almıştı. Öte yandan birçok eyalet yönetimi aşı olmayanların toplu etkinliklerde yer almasını yasaklamıştı. Kyrie Irving'in aşı olmadığı için maçlarda oynayamaması yıldız oyuncuya karşı tepkileri artırmıştı. Pandemi tedbirlerinin yumuşaması yıldız oyuncunun forma giyebilmesinin önünü açmıştı.

Öte yandan yıldız oyuncunun Dünya'nın 'düz olduğuna' inanması da dikkat çekiyor.

Kyrie Irwing 5 maç ceza almıştı: İşte cezaya giden süreç... ile ilgili etiketler Kyrie Irving Brooklyn Nets
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.