KYK'da süreç nasıl işleyecek? Detaylar netleşiyor... AK Parti kurmayları açıkladı....

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK kredi borçlarında faizin kaldırıldığını ve tahsilatta sadece anaparanın alınacağına yönelik verdiği müjde sonrası gözler, sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi. AK Parti kurmayları sürece dair önemli ipuçları verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kredi borçlarına ilişkin tahsilatta sadece anaparanın alınacağına yönelik verdiği müjdenin ardından gözler, sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi.

Düzenlemede ödenen taksitlerdeki enflasyon farkının iade edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

"BU SÜREÇTE BAKANLIK TAHSİLATI DURDURABİLİR"

Düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı günden itibaren geçerli olacağını ve tahsilatın durdurulacağını kaydeden AK Parti kurmayları “Torba kanununa eklenecek bir madde ile düzenleme yapılır. Meclis 1 Ekim’de açıldığı için yapılacak çalışma o zamana kadar hazırlanacak. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı tahsilatı durdurabilir. Yapılacak çalışma geçmişe yönelik bir düzenleme olmaz, geleceğe yönelik olur. Tahsilat bu şekilde sağlanır” değerlendirmesinde bulundu.

 

HACİZ İŞLEMLERİ ASKIYA ALINACAK

AK Parti kurmayları yeni düzenleme yürürlüğe girinceye kadar borcunu ödeyemeyenler için başlatılmış tahsilat (Haciz) işlemlerinin askıya alınacağına dikkat çektiler.

 

 

KYK'da süreç nasıl işleyecek? Detaylar netleşiyor... AK Parti kurmayları açıkladı.... ile ilgili etiketler KYK borç kredi AK Parti süreç
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.