KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK Burs-kredi taahhütnamesi ne zaman?

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz ay yapılmıştı. Haftalardır üniversite öğrencileri büyük bir heyecanla KYK burs-kredi sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Dün akşam, Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sonuçların açıklandığını duyurdu. Öğrencilerin burs alabilmesi için KYK burs Taahhütname onayı yapması gerekiyor. Peki, KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından geçtiğimiz ay alınan burs-kredi başvurularının açıklanması büyük bir heyecanla bekleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dün Instagram hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında sonuçların açıklandığını duyurdu. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin öncelikle e-Devlet sistemi üzerinden taahhütname onayı yapması gerekmektedir. Peki, KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK Burs-kredi taahhütnamesi ne zaman? Ayrıntılar haberimizde... 

KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK Burs-kredi taahhütnamesi ne zaman?

Taahhütname onayı, KYK'dan burs ve kredi almaya hak kazanan tüm öğrencilerin yapması zorunlu olduğu bir işlemdir. Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor.

Yükseköğrenim öğrencilerinin, burs ve kredilerini alabilmek için e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere bu ay içinde ödemeleri yapılacak.

Öğrenciler, taahhüt onaylarını 19 Aralık saat 23.59a kadar e-Devlet mobil uygulaması üzerinden de verebilecekler.

Öte yandan, burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri de ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler https://kygm.gsb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığımız linkine ulaşarak e-Devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığımız linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi ödenmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK Burs-kredi taahhütnamesi ne zaman? ile ilgili etiketler Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.