KYK kredi ve burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

KYK kredi ve burs ödemeleri binlerce öğrencinin yardımına koşuyor. KYK kredi ve burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi ve burs ödemeleri hakkında açıklama yaptı.

KYK kredi ve burs ödemeleri öğrenciler tarafından bekleniyordu. KYK kredi ve burs ödemeleri hakkın açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok öğrencinin merakını giderdi. KYK kredi ve burs ödemeleri hakkında yaptığı açıklamada Erdoğan, “Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini bayram öncesi tamamlayacağız.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KYK ÖDEMELERİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerini bayram öncesi tamamlayacağız. 1 milyon 55 bin öğrencimize 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız. Hey gidi günler hey! Memurunun maaşını ödeyemeyen kişiler vardı biliyorsunuz, bunlar şimdi muhalefette.”

KYK kredi ve burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak

KYK ÖDEMELERİ NASIL ALINIR?

KYK kredi ve burs ödemelerini almak isteyen öğrenciler, KYK’nın anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası üzerinden ücretleri alabilmektedir. KYK kredi ve burs ödemeleri Ziraat Bankası ATM’lerinden de alınabiliyor.

Burs-Kredi Taahhüt Senedini düzenlemeyenlere burs veya öğrenim kredi verilmeyecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır. Öğrenci kyk.gsb.gov.tr adresindeki Kredi/Burs Sonuç ekranından T.C. Ziraat Bankası linkine ulaşarak öğrenecekleri şubelerinden adına düzenlenmiş olan BANKKART’larını alarak burs yada öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM’lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM’lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir. Öğrencilere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre her ayın 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

BURS/KREDİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK kredi ve burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? ile ilgili etiketler KYK Ödeme KYK ödemesi ne zaman burs ücreti
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.