KYK bursum neden krediye döndü? KYK bursu ne zaman, neden iptal olur?

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu), Türkiye'de yükseköğrenim gören öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla çeşitli hibe ve kredi programları sunan bir kurumdur. KYK'nın sağladığı iki ana destek türü geri ödemeli kredi ve geri ödemesiz burs şeklindedir. Geri ödemesiz bursları, geri ödemeli krediye dönen öğrenciler tarafından, "KYK bursu neden krediye döner?" sorusu merakla araştırılıyor. İşte ayrıntılar.

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu), Türkiye'de yükseköğrenim gören öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla çeşitli hibe ve kredi programları sunan bir kurumdur. KYK'nın sağladığı iki ana destek türü şunlardır:

KYK Bursu:

KYK bursu, maddi durumu uygun olmayan öğrencilere verilen bir hibedir. Yani, bu destek geri ödenmesi gerekmeyen bir yardımdır.

Burslar genellikle öğrencinin ailesinin gelir durumuna bağlı olarak verilir. Ailenin maddi durumu belirli bir sınırın altında ise öğrenci KYK bursundan faydalanabilir.

KYK Kredisi:

KYK kredisi, maddi durumu belli bir seviyenin üzerinde olan ancak yine de ekonomik destek ihtiyacı olan öğrencilere sağlanan bir kredi türüdür.

KYK kredisi, öğrencinin öğrenim süresince kullanabileceği bir kredi şeklinde verilir. Öğrenci mezun olduktan sonra belirli bir süre içinde geri ödeme sorumluluğu doğar.

Bu desteklerle KYK, öğrencilere eğitimlerini sürdürebilmeleri için finansal destek sağlar. Burslar geri ödenmeyen yardımlar iken, krediler öğrencinin mezun olduktan sonra belirli bir süre içinde geri ödenmesi gereken borçlardır.

KYK bursum neden krediye döndü? KYK bursu ne zaman, neden iptal olur?

KYK BURSUM NEDEN KREDİYE DÖNDÜ? KYK BURSU NE ZAMAN İPTAL OLUR?

KYK bursu genellikle öğrencilere maddi destek sağlamak için verilen bir hibe türüdür. Ancak bazen öğrencilerin maddi durumu değişebilir veya belirli koşulları yerine getiremeyebilirler. Bu durumda, KYK bursu krediye dönüşebilir. Örneğin, bir öğrencinin ailesinin geliri arttığında veya öğrenci belirli bir başarı düzeyini sürdüremediğinde, bursun krediye dönüşmesi söz konusu olabilir. Bu durumlar genellikle belirli kurallar ve politikalar çerçevesinde gerçekleşir.

 Konuyla ilgili Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü resmi Web sayfasında şu ifadeler yer almaktadır:

"Kurumumuzdan burs alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam eder. 

Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir. Öğrenim kredisi almak istemeyen öğrencilerwww.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvuru yaparak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemi yapabilecektir."

 

 

KYK bursum neden krediye döndü? KYK bursu ne zaman, neden iptal olur? ile ilgili etiketler KYK Burs ve Kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.