KYK bursu neden açıklanmadı? 14 Aralık bugün KYK burs sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. 10 Kasım tarihinde sona eren başvuruların ardından 1 ay geçmesine rağmen öğrenciler KYK sonuçları neden açıklanmadı sorusunu sosyal medyada dile getirdi. KYK sonuçları bugün açıklanır mı? Peki, 2021 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

KYK burs başvuru sonuçları için son dakika gelişmeleri öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Lisans ve önlisans öğrencileri KYK sonuçları için E-Devlet ekranlarının gelecek olan sonuçları bekliyor. Aradan geçen uzun zamana rağmen geri ödemeli (burs) ve geri ödemesiz (kredi) sonuçlarının açıklaması için Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan gelecek olan haber bekleniyor.

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK Burs Sonuçları henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' dedi.

KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

KYK Burs Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılması beklenen açıklamanın ardından KYK burs sonuçları sorgulama ekranına buradan ulaşabileceksiniz. Hem GSB'nin hem de E Devlet'in burs sonuçları sorgulama ekranı için tüm gelişmeleri sabah.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK bursu neden açıklanmadı? 14 Aralık bugün KYK burs sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ile ilgili etiketler KYK başvuru burs
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.