KYK bursları ne zaman yatacak? Eylül 2020 KYK burs ücreti ne kadar?

2020 Eylül ayına ait KYK burs ücretlerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Üniversite öğrencilerinin eğitim süreçlerine destek olan KYK burs ücretlerinin de ne kadar olduğu konusunda sorgulamalar halen devam etmekte.

Üniversitede eğitimine devam eden öğrencilere de az da olsa destek sağlayan KYK bursları günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Bu ay içerisinde bazı öğrenciler KYK bursu ödemelerinin ne zaman yatırılacağını merak eder oldular.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK bursları her ayın 6’sı ve 10’u arasında yatıyor.

KYK’dan yapılan son açıklamada; “Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür.

YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilelerinizi e-devletten takip edebilirsiniz.
İyi günler dileriz.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü” ifadeleri yer aldı.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Kredi Yurtlar Kurumu devlet bursunda artış belli oldu. Buna göre durumu olmayan üniversite öğrencileri lisans bursu 500 TL'den 550 TL'ye , yüksek lisans bursu 1000 TL'den 1100 TL'ye doktora burs 1500 TL'den 1650 TL'ye yükseldi.

 

KYK bursları ne zaman yatacak? Eylül 2020 KYK burs ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler KYK burs
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.