KYK bursları ne zaman yatacak? Ekim, Kasım, Aralık bursları ne zaman yatacak?

Geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencileri tarafından büyük bir heyecanla beklenen KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs-kredi başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından ekim, kasım ve aralık ayına ait üç aylık toplam ödemenin ne zaman yapılacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki KYK bursları ne zaman yatacak? Ekim, Kasım, Aralık kredileri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Aralık saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyordu. Bu sürecin tamamlanmasının ardından gözler ekim, kasım ve aralık ödemelerinde. 

KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

KYK burs ödemeleri ile ilgili bir tarih açıklaması yapılmadı. Bakanlığın resmi internet sitesi içerisinde yer alan bilgilere göre burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin burs-kredileri ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK BURSU NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL'ye çıkarılmıştı. Yüksek lisans burs ve kredi ücreti 1300 TL, doktora burs ve kredi ücreti ise 1950 TL oldu. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.

KYK bursları ne zaman yatacak? Ekim, Kasım, Aralık bursları ne zaman yatacak? ile ilgili etiketler KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi burs
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.