KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları için gözler Kredi Yurtlar Kurumu'na çevrildi, Yurt yedek yerleştirmelerinin ardından başlaması beklenen KYK burs başvuruları için KYK'dan açıklamanın gelmesi adaylar tarafından merakla bekleniyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine sağlanan yurt, burs ve kredi imkanlarından öğrencilere Üniversite hayatında kolaylık sağlıyor. KYK, burs ve kredi başvuruları için ise öğrenciler heyecan ile bekliyor. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru nasıl yapılır?

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK'dan yapılan açıklamaya göre Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak. Geçen sene ekim ayında yapılan KYK burs başvuruları için sürecin gelecek hafta netleşeceği tahmin ediliyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

 

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru nasıl yapılır? ile ilgili etiketler KYK 2019 burs burs başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.