KYK burs başvuruları bitti! Sonuçlar bekleniyor...

2017 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Milyonlarca üniversite öğrencisinin başvuru yaptığı ve sonuçlarını merakla beklediği KYK burs başvuru sonuçları öğrenciler tarafından araştırılıyor. 16 Ekim tarihinde başlayan KYK burs ve kredi başvurusu 24 Ekim'de yani dün tamamlandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri burs ve kredi başvurularını 16-24 Ekim'de e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi. Peki, KYK burs başvurularını gerçekleştiren öğrenciler, merakla burs sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

2017 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Özellikle şehir dışında okuyan ve burs almak isteyen öğrenciler KYK burs sonuçlarını merak etmeye başladı. Milyonlarca üniversite öğrencisi başvuru yaptı ve sonuçlarını bekliyor. 16 Ekim tarihinde başlayan KYK burs ve kredi başvurusu 24 Ekim'de tamamlandı. ÖSYS sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devame den ara sınıf öğrencileri burs ve kredi başvurularını tamamladı. KYK burs başvurularını gerçekleştiren öğrenciler, merakla burs sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

kykkykykykykyky

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

KYK burs sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun internet sitesi (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) üzerinden duyurulacak ve sonuçları görüntülemek isteyen öğrenciler T.C. Kimlik Numarası yazarak burs kazanıp kazanmadığını öğrenebilecek.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), bilindiği üzere her yıl binlerce üniversite öğrencisine burs ve kredi imkanı sağlıyor. Üniversite eğitimi boyunca sunulan burs ve kredilerle öğrencilerin eğitim hayatlarındaki maddi giderlerine destek veriliyor.

Bu yıl verilecek olan KYK bursu için geçtiğimiz günlerde başvurular erişime açılmış ve öğrenciler başvurularını gerçekleştirmişti ve halen de başvurular devam ediyor. Başvurularını tamamlayan adaylar şimdi de gözünü sonuçlara dikti.

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştıran binlerce öğrenci, "KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye soruyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli değil, ancak ilerleyen günlerde sonuçların açıklanması ve burs/kredi almaya hak kazanan öğrencilerin duyurulması tahmin ediliyor.

Böylece KYK'dan burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler belirlenmiş olacak ve duyuru gerçekleşecek. KYK bursu kazanan öğrenciler sonrasında burslarını aylık olarak alabilecekler.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

kArmAzA_font_kykA

Üniversite öğrencileri için burs ile kredi başvurularının ekimde başlayacağı bildirilen açıklamada, 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda burs ve kredi kazananlara Ocak 2018'den itibaren ödeme yapılacağı kaydedildi.

KYK BURSLARI NASIL KESİLİR?

Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) bursu kesilmektedir.

2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

En önemlisi KYK bursunda başarı şartı söz konusudur. Bir öğrencinin 4 ve daha fazla başarısız dersi olduğu durumlarda KYK bursu kalan ders sayısı 3’ e düşene kadar kesilmektedir. Yine her üniversitenin kendi belirlemiş olduğu not ortalamasının altına düşmeniz halinde de bursunuz kesilir. (Örneğin 1.80 veya 2.00 ortalama altı gibi)

kyk

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, 2018 yılı itibariyle KYK bursunun 425 TL'den 470 lira olduğu bildirildi. Bununla birlikte Erdoğan, "Ayrıca geçen yıl 285 yurtlardaki beslenme yardımı ise 330 liraya çıkartıldı" açıkladı.

Not: Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredilerinden Önlisans ve Lisans öğrenciler yararlanabiliyor. Yüksek Lisans için ise KYK kapsamında ayrı burs bulunuyor.

KYK BURS VE KREDİ ARASINDA FARKLAR NE?

Karşılıksız olarak verilen KYK bursları aynı zamanda Başbakanlık Bursu adıyla da anılmaktadır. Öğrenim Kredisi ise öğrencilere eğitim süresince verilen, eğitim süresi bittikten sonra belirli düzende geri alınan borç paradır.

kyk_burs_sonuAlarA

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR? ARTIŞ BELLİ OLDU!

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.

BURSTAN KİMLER YARARLANIR?

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi, gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.
Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

logo_kyk_1

GEÇTİĞİMİZ SENE BURS VEREN KURUMLAR

2016 Aylık Burs Ödemeleri

Yüksek Lisans Burs Ücreti: Aylık 750 TL
Doktora Burs Ücreti: Aylık 1100 TL
http://www.tev.org.tr/burslarimiz/detay/Yurt-Ici-Burslarimiz/43/39/0

TÜBİTAK
Aylık Burs Ödemeleri
Yüksek Lisans Bursu: Aylık 400-1000 TL
Doktora Burs Ücreti: Aylık 500-1800 TL
http://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisansustu/egitim-burs-programlari/icerik-2211-yurt-ici-lisansustu-burs-programi

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı 2016-2017
http://www.ab.gov.tr/index.php?p=46814/

MEB YÜKSEK LİSANS BURSU
http://abdigm.meb.gov.tr/www/burslar/kategori/9

İTO YÜKSEK LİSANS BURSU
http://www.ito.org.tr/wps/portal/egitim?initView=true

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)
www.cydd.org.tr

Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV)
www.cev.org.tr

Vehbi Koç Vakfı (VKV)
www.vkv.org.tr

Tekfen Vakfı
www.tekfenburs.org

KYK burs başvuruları bitti! Sonuçlar bekleniyor... ile ilgili etiketler 2017 kyk burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak kyk burs sonuçları kyk burs sonuçları ne zaman açıklanacak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.