KYK burs başvuruları başladı mı 2023? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde eğitim alacak birçok öğrenci, eğitim, konaklama ve diğer harcamalarını karşılamak için KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs başvurularını heyecanla bekliyor. KYK, öğrencilere kesintisiz 12 aylık burs desteği sunuyor. Bu nedenle, 2023 KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu. İşte ayrıntılar...

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından, üniversite kayıtlarını tamamlamak için heyecanla bekleyen adaylar, KYK burs ve kredi başvuru tarihlerini merakla araştırmaya başladılar. Bu nedenle, "2023 KYK burs ve kredi başvuru başlangıç tarihi" en fazla ilgi gören konular arasında bulunuyor. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK burs başvuruları başladı mı 2023? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Burs başvuru süreci başladığında başvurulara yönelik detaylara haberimizde yer vereceğiz... 

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA

Her yıl, burs ve kredi başvuruları için belirlenen tarihler kamuoyuna yazılı ve görsel medya aracılığıyla duyurulur. Başvurular, e-Devlet platformu üzerinden alınır ve bu platforma erişim için e-Devlet şifresi gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifresi yoksa, PTT şubelerine giderek şifre temin edilmesi veya alternatif giriş yöntemlerinden birine sahip olunması gerekmektedir (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı).

Başvuru sürecinde öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep edilir ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak doğrulanır. Yapılan bu değerlendirme sonucunda, bütçe durumuna bağlı olarak belirli sayıda öğrenciye burs verilirken, mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere öğrenim kredisi sağlanır.

KYK BURS MİKTARLARI 

KYK burs ödemelerinde; 2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin 1250 TL olarak belirlenmişti.

Yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak belirlenmiştir.

 

KYK burs başvuruları başladı mı 2023? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? ile ilgili etiketler burs Burs ve Kredi KYK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.