KYK borç yapılandırma 2021! Yurt depozito iadesi ne zaman yatar?

Öğrenim kredisi borcu olanlar için KYK borç yapılandırma 2021 yılı için devam ediyor. Vergi borcu bulunan vatandaşları ilgilendiren kanunun daha önceden Resmi Gazete’de yayımlanması sonrasında KYK borç yapılandırma nasıl yapılır? Peki, 2021 yurt depozito iadesi ne zaman yatar?

Üniversite eğitimleri süresince öğrenim kredisi alan öğrenciler KYK kredi borçlarını ödemede güçlük çekmektedir. Daha öncesinde binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren bu durum hakkında bazı açıklamalar yapılmış ve 2021 yılında KYK borç yapılandırma işlemleri gün yüzüne çıkmıştı.

31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlere ait borçları kapsayacak vergi borcu yapılandırma düzenlemesine göre; Yapılandırmadan faydalananlar ödemelerini 6, 9, 12, 18 aylık taksitler şeklinde ödeyebilecekler. Yapılandırma için 31 Ağustos'a kadar başvuru yapılması gerekecek. İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılacak.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

Öncelikle Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapmalısınız.

Bu ekranda E-Devlet ile giriş seçeneği bulunmaktadır. Buna tıklayın ve E-Devlet bilgilerinizle giriş yapın. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde talimatlarla ilerleyerek birkaç adımda taksitlendirme işlemine başvuruda bulunabilirsiniz.

Ya da vergi dairelerine giderek yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

KYK YURT DEPOZİTO İADESİ NE ZAMAN YATAR?

KYK yurtlarında barınmakta olan üniversite öğrencileri, yurda ilk kayıt yaptırdıkları yıl yurtta barınacakları süre zarfı içerisinde oluşabilecek maddi hasarlara ya da aylık yurt ücret ödemesini geciktirmeleri halinde o ayın yurt ücretinin alınabilmesini sağlamak amacıyla depozito olarak bilinen bir güvence bedeli öderler.

KYK depozito ücreti yurda ilk kayıt yaptırılan yıl bir aylık yurt ücreti olarak ödeniyor olsa da sonraki yıllarda yurt ücretine yapılan zam oranında depozito ücreti de artış gösterdiğinden bu artı ücreti öğrencilerin tamamlaması gerekmektedir.

Mezun olunması ya da herhangi başka bir sebeple KYK yurdundan kayıt sildiren öğrencilerin depozito ücreti iadesi eğer geçmiş dönemde yurtta herhangi bir maddi hasar vs. oluşturulmamışsa belli bir süre içinde ödenmektedir.

Bulunan ay içerisinde yurttan kaydını sildiren bir öğrencinin depozito iadesi bir sonraki ayın sonuna doğru yapılmaktadır.

KYK borç yapılandırma 2021! Yurt depozito iadesi ne zaman yatar? ile ilgili etiketler KYK KYK borç yapılandırma Deposito İadesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.