Son dakika... Kuzey Koreli koronavirüs hastası Çin sınır muhafızları tarafından vuruldu

Çin medyasının "son dakika" koduyla geçtiği haberde, Kuzey Kore ile Çin arasında bulunan ve doğal sınır görevi gören Tumen Nehri’nden geçmeye çalışan Kuzey Koreli bir kişinin Çin sınır muhafızları tarafından vurulduğu aktarıldı.

 Kimliği açıklanmayan kişinin Çin’de hastaneye kaldırıldığı ve hastanedeki testler sonucu söz konusu kişinin testinin pozitif çıktığı belirtildi. Olaya ilişkin Çin ya da Kuzey Kore'den henüz bir açıklama gelmedi.

Son dakika... Kuzey Koreli koronavirüs hastası Çin sınır muhafızları tarafından vuruldu

Öte yandan Kim Jong-un’un sağlık durumuna ilişkin spekülasyonların uluslararası kamuoyuna bomba gibi düşmesinin ardından sessizliğini koruyan Kuzey Kore basını, ‘rutin’ haberlerini sürdürdü.

BASIN ESKİ AÇIKLAMALARINI HABERLEŞTİRDİ

İddialara hiç değinmeyen basın, Kim’in eski açıklamalarını haberleştirdi ve daha önce çekilmiş fotoğraflarını kullandı.

 



Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA ve resmi gazete Rodong Sinmun, olağan haberlerini vermeyi sürdürdü. Genelde olduğu gibi Kim’in adı tüm gazetelerde sık sık geçti ancak sağlığıyla ya da nerede olduğuyla ilgili bir bilgi verilmedi.

Son dakika... Kuzey Koreli koronavirüs hastası Çin sınır muhafızları tarafından vuruldu ile ilgili etiketler Kuzey Kore Kim Jong-un Kim Jung-sook
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.