Kuzey Kore'den ABD'ye şoke eden hamle! Gözaltına alındı!

Güney Kore sınırından Kuzey Kore sınırlarına geçen ABD’li bir asker Kuzey Kore tarafından gözaltına alındı.

ABD ordusunda görevli bir asker oryantasyon çalışmaları sırasında Kuzey Kore sınırlarına geçti.

"GÖZALTINDA OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Birleşmiş Milletler Komutanlığı’nın (UNC) sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, “Ortak Güvenlik Bölgesi’nde düzenlenen oryantasyona katılan bir kişi resmi onay olmadan Kuzey Kore sınırlarına geçiş yapmıştır. Şu an onun Kuzey Kore’de gözaltında olduğuna inanıyoruz ve bu olayı çözmek için Kore Halk Ordusu (KPA) mevkidaşlarımızla birlikte çalışıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

KUZEY KORE'NİN GÖZALTINA ALDIĞI KİŞİ ABD ASKERİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Güney Kore’deki yerel kaynaklarda sınırı geçen askerin ABD ordusunda ikinci sınıf rütbeli Travis King olduğu belirtildi. Güney Kore Savunma Bakanlığı ise konuya ilişkin yeterince bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı.

ABD, KUZEY KORE'YE SEYAHAT UYARISI YAPMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarına Kuzey Kore’de uzun süreli tutuklama ve gözaltı süreleri riski dolayısıyla Kuzey Kore’ye seyahat yasağı getirmişti. Yasak, 2015 yılında Otto Warmbier adlı bir öğrencinin Kuzey Kore’de tutuklanıp hapiste kalmasının ardından 2017’de ABD’de koma geçirerek hayatını kaybetmesinin ardından gelmişti.

Kuzey Kore'den ABD'ye şoke eden hamle! Gözaltına alındı! ile ilgili etiketler Güney Kore ABD
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.