Kuyumcular isyanda! Sabit fiyattan altın almak için anlaşanlar fiyat düşünce vazgeçti

Kur korumalı TL mevduat sisteminin açıklanmasının ardından altın ve dolarda düşüş yaşanırken, kuyumcular altın ve dolar almak için kendileriyle o anki fiyatı sabitleyerek anlaşan ancak fiyat düşünce almaktan vazgeçen vatandaşlardan mağdur olduklarından yakınıyor. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkan Adayı ve Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, “Vatandaşların fiyatı yüksek olduğu sırada altını alıp sonra da fiyatı düşünce vazgeçmesi kuyumcuları zarara uğrattı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomi modeli kur korumalı TL mevduat sisteminin faaliyete girmesiyle sert yükselişler gösteren altın ve dolarda bu kez aynı hızla düşüş yaşandı. Düşüş sonucunda, daha önce altın ve dolar almak için anlaşan vatandaşlar alımdan vazgeçince kuyumcular mağduriyet yaşadıklarını öne sürdü.

30 yıla aşkındır kuyumculuk yapan Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkan Adayı ve Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, vatandaşların daha önce aldıkları altınların fiyatın düşmesiyle vazgeçtiklerini belirterek, vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Yüksel, “Çünkü esnaf arkadaşlarımızın altın rafineleri yoktur. Öyle bir şeye sahip değiller, altını üretmiyorlar. Onlar da altını toptancılardan alıyorlar. Vatandaş altın alıyor, daha sonra altın fiyatı düşünce getirip hemen iptal ediyor. Durum böyle olunca esnafımız zarar ediyor. Bazı kişiler o sırada aldıkları altın veya dövizin ücretini EFT yapıyor, ardından bunu iptal edenler de oluyor. Sonra da o esnaf arkadaşımız mağdur oluyor. Bütün vatandaşlarımızdan ricamız budur, anlayışlı olsunlar” diye konuştu.

Kuyumcular isyanda! Sabit fiyattan altın almak için anlaşanlar fiyat düşünce vazgeçti

"ALTIN EN GÜVENLİ LİMAN"

Altının dünyada en güvenli liman olduğuna vurgu yapan Mehmet Yüksel, “Bunu hep diyoruz. Altın dünyada güvenilir limandır. Türkiye'de değil her yerde böyle. Yıllardır zaten bunu yaşamışız, görmüşüz. Mutlaka altın yatırımınızı yapın ama böyle hassas dediğimiz noktaları da anlayışla karşılayalım” çağrısında bulundu.

İHA

Kuyumcular isyanda! Sabit fiyattan altın almak için anlaşanlar fiyat düşünce vazgeçti ile ilgili etiketler altın kuyumcular altın fiyatları Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkan Adayı ve Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.