Kuveyt'ten Türkiye'ye orman yangınları için destek ekibi!

Türkiye 28 Temmuz'dan bu yana orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Muğla'da Yatağan, Menteşe, Köyceğiz, Seydikemer ve Milas’taki orman yangınları devam ederken, Hatay’ın Belen ilçesindeki yangın ile birlikte İzmir ve Antalya Kaş'taki yangın kontrol altına alındı. Bakan Pakdemirli son 11 günde 223 yangın meydana geldiğini açıkladı.

Kuveyt'in orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye’ye bugün itfaiye ekibi göndereceği bildirildi.

45 KUVEYTLİ PROFESYONEL DESTEĞE GELİYOR

Kuveyt İtfaiye Genel Kuvvetleri Başkanı Halid Mikrad, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak için 45 kişilik itfaiye ekibinin bugün Türkiye'ye gönderileceğini duyurdu.

BENZER BİR EKİBİ DE KOMŞUMUZ YUNANİSTAN'A GÖNDERİYORLAR

Mikrad, benzer bir ekibin de orman yangınlarıyla mücadele için askeri uçakla Yunanistan'a gönderileceği bilgisini verdi.

Türkiye'deki yangınları söndürme çalışmaları 12'inci gününe girdi.

BÖLGE BÖLGE SON DURUM

Antalya'nın Kaş ilçesinde beş ayrı noktada çıkan orman yangını söndürüldü.

İzmir'de makilik alanda çıkan yangın yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde söndürülen yangın sonrası kısa süreli yaşanan sağanak yağış soğutma çalışmalarına destek oldu. Bölgede yaşayanlar yağışı sevinçle karşıladı.

Muğla'da Yatağan, Menteşe, Köyceğiz, Seydikemer ve Milas’taki orman yangınları devam ediyor.

Hatay’ın Belen ilçesindeki yangın da kontrol altına alındı.

YANGINLAR HAKKINDA PROVOKASYON YAPAN 66 KİŞİ İÇİN ADLİ SÜREÇ BAŞLADI

Ayrıca Antalya'daki orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşımlar yapan 66 kişi hakkında adli süreç başlatıldığı açıklandı.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DEVREDE

Son 11 günde 223 yangın meydana geldiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Gece görüşlü helikopterler ile Muğla’daki yangınlarla mücadelemiz kesintisiz devam ediyor" bilgilendirmesinde bulundu.

 

Kuveyt'ten Türkiye'ye orman yangınları için destek ekibi! ile ilgili etiketler Orman Yangını itfaiyeci kuveyt destek son durum
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.