Kuveyt, İranlı 15 diplomatı sınır dışı etti! İran'dan karşı atak geldi...

Körfezde ikinci kriz... Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in başını çektiği ülkelerin Katar'a uyguladığı ambargodan sonra Kuveyt de İranlı 15 diplomatı benzer bir gerekçe ile sınır dışı etti... İran'ın karşı hamlesi Kuveyt'in Tahran Büyükelçisi ile oldu... İran yönetimi büyükelçiye ülkeyi terketmesi için 48 gün süre verdi...

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in başını çektiği ülkelerin Katar'a uyguladığı ambargodan sonra Kuveyt de İranlı 15 diplomatı benzer bir gerekçe ile sınır dışı etti...

Körfez ülkesi Kuveyt İran ile diplomatik ilişkisinde 'yeni somut adımlar' atmaya karar verdiğini duyurduktan kısa süre İranlı 15 diplomatı sınır dışı ettiğini açıkladı.

Tahran'ı ülkedeki terör gruplarına destek vermekle suçlayan Kuveyt'in ülkedeki İranlı diplomatların sayısını azalttığı ifade ediliyor.

İran basını ise Kuveyt'in İran'daki kültürel ataşeliğini kapattığı öne sürdü. İran merkezli Mehr Haber Ajansı, kapatma kararıyla birlikte Kuveyt yönetiminin İran'ın bu ülkedeki diplomat sayısını da azalttığını duyurdu.

GEREKÇE EL ABDALİ ÖRGÜTÜ İLE İRAN İLİŞKİSİ

Kararın, İran'ın Kuveyt'teki El Abdali örgütüyle bağlantısı nedeniyle alındığı belirtildi.

Karara gerekçe olarak, Kuveyt mahkemesinin geçtiğimiz yıl bir İran vatandaşının da içerisinde bulunduğu bir grubu İran ve Hizbullah lehine casusluk yapmaktan mahkum etmesi gösterildi.

Mahkeme kararının ardından gelen açıklamada, "Kuveyt hükümeti, diplomatik normlara çerçevesinde, İran İslam Cumhuriyeti'yle ilişkilerini Viyana kararlarına uygun olarak düzenleyecek adımlar atma kararı almıştır." ifadeleri yer aldı.

İRAN'DAN KARŞI ATAK

Kuveyt'in 15 İranlı diplomatı sınır dışı ettiğini duyurdu. İran'ın resmi haber ajansı ISNA, Kuveyt'in İran büyükelçisine ülkeyi terk etmesi için 48 gün süre verildiğini duyurdu.

Kuveyt, İranlı 15 diplomatı sınır dışı etti! İran'dan karşı atak geldi... ile ilgili etiketler İran Katar Körfez kuveyt
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.