Kuveyt asgari ücret ne kadar 2022?

2022 yılına girmemize çok az bir süre kaldı. Yeni yıl heyecanı devam ederken en çok araştırma yapılan konulardan biri de Türkiye ve dünya ekonomisi. Bu çerçevede, 2022 yılında diğer ülkelerin asgari ücret tutarlarının ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. Asgari ücret miktarının 2022'de ne kadar olacağı araştırılan ülkelerden biri de Kuveyt. Peki, Kuveyt asgari ücret ne kadar 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye ve dünya ekonomisiyle ilgili en çok araştırılan konulardan biri de asgari ücret. 2021'nin son günlerinde, 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. 2022 yılında Kuveyt asgari ücret miktarı araştırılıyor. Peki, Kuveyt asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde... 

Kuveyt asgari ücret ne kadar 2022?

KUVEYT ASGARİ ÜCRET KURALI

Kuveyt asgari ücret, hükümet tarafından zorunlu tutulan bir asgari ücrete sahiptir ve Kuveyt’te hiçbir işçiye bu zorunlu asgari ücret oranından daha az ödeme yapılamaz. Kuveyt’te Asgari Ücreti ödemeyen işverenler Kuveyt hükümeti tarafından cezalandırılabilir.

KUVEYT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Ortadoğu’nun zengin ülkelerindeki gibi Kuveyt’te de resmi olarak belirlenmiş bir asgari ücret yoktur. Ücretler tamamen işveren ve sendikalar tarafından oluşturulan komisyonlar aracılığıyla belirlenir. Kuveyt’te 2021 yılı itibarıyla en düşük (asgari) verilen maaş 230 Kuveyt Dinarı seviyesinde bulunuyor. Bu rakam 710 dolar civarındadır. 

Kuveyt’te genel olarak mavi yakalı asgari ücretlinin aldığı maaş 350 Kuveyt Dinarı bu da 9.300 TLyapıyor, seviyesinde bulunuyor. Beyaz yakalıların ortalama maaşı ise 900 Kuveyt Dinarı‘ndan bu da yaklaşık 25000 TL civarında bulunuyor.

 

Kuveyt asgari ücret ne kadar 2022? ile ilgili etiketler asgari ücret kuveyt Kuveyt asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.