Kütahya çinisi 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nda!

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya'nın, 2 yıl süren çalışmalar sonucu 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmeyi başardığını açıkladı.

Kütahya'da 400'ün üzerinde sanat ve zanaat atölyesinde 4 binden fazla sanatçı ve zanaatkarın çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Çok uzun zorlu bir süreç atlattık, ama çok şükür istediğimizi aldık. Artık Kütahya çiniyi dünyaya tanıtacak ve satacak. Artık dünya da çini dendiğinde herkes Kütahya’dan bahsedecek ve görmek için buraya gelecekler.

20150404AW373853_01

Ben bu süreçte emeği geçen Kütahya valimize, milletvekillerimize ve Zafer Kalkınma Ajansı personellerine çok teşekkür ederim. Bilindiği gibi, Türkiye de sadece Gastronomi dalında Gaziantep Şehrinin bulunduğu UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na Kütahya ilk başvurusunda çini dalında girmeyi başardı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Kütahya çinisi 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nda! ile ilgili etiketler Kütahya UNESCO çini milli kültür
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.