Kuşadası'nda mülteci botu battı! Çok sayıda ölü var... / VİDEO

Aydın'ın Kuşadası açıklarında Yunan adalarına kaçak yollardan gitmek isteyen mültecileri taşıyan lastik bot battı. 22 kişinin bulunduğu botta 11 kişi öldü, 8 kişi kurtarıldı. Diğer 3 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Göçmenleri taşıyan lastik botun battığı ihbarı üzerine Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na bağlı ekipler hemen havadan ve denizden arama kurtarma çalışmasına başlarken, polis ve sağlık ekipleri de olay yerine intikal etti.

Helikopter ve botlarla sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sonucu 7 Suriyeli göçmen sağ olarak kurtarılırken, aralarında 5 çocuğun da bulunduğu 12 mülteci ise hayatını kaybetti, kayıp olan 3 Suriyeli mültecinin ise aranmasına devem ediliyor. Kazadan yaralı olarak kurtarılan 7 mülteci ambulanslarla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürülüp, tedavi altına alındı.

Kuşadası'nda mülteci botu battı! Çok sayıda ölü var... / VİDEO

Olayla ilgili Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 göçmen kaçakçısını gözaltına aldığı kaydedildi.
Kurtarılan mültecilerin ifadelerinden elde edilen bilgiye göre botta 22 mülteci bulunuyordu.

Toplamda 22 kişinin bulunduğu bottaki 11 mülteci hayatını kaybederken, 8 kişi kurtarıldı. Lastik bottaki diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kuşadası'nda mülteci botu battı! Çok sayıda ölü var... / VİDEO ile ilgili etiketler Kuşadası Mülteci bot battı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.