Kuruluş Osman Alemşah kimdir? Vezir Alemşah Tarihte Nasıl Öldü? İşte Alemşah hakkında bilgiler

Vezir Alemşah karakterini Taner Turan oynuyor. Osman Bey ve Alemşah arasında sorunlar yaşanır. Osman Bey'i zorlayan Vezir Alemşah kimdir? Vezir Alemşah'ı oynayan Taner Turan kimdir, kaç yaşında?

Vezir Alemşah'ı Taner Turan canlandırıyor. Osman Beyi zorlayan karakter olarak diziye dahil oldu. Vezir Alemşah nasıl öldü? Kuruluş Osman'a sonradan dahil olan Alemşah'ı oynayan oyuncu Taner Turan hakkında araştırmalar başladı. Daha önce yine tarihi bir dizi olan Uyanış Büyük Selçuklu'da oynayan Taner Turan tiyatroda da başarılı bir şekilde yer alıyor. İşte Selçuklu veziri Alemşah'ı oynayan Taner Turan'ın hayatı..

Selçukluların veziri olan Alemşah'ı hakkında detaylı bilgi bulunmuyor. Ancak Kuruluş Osman'da Alemşah'ı Taner Turan canlandırıyor.

TANER TURAN KİMDİR?

Taner Turan'ın oynadığı diziler arasında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Şeref Meselesi, Muhteşe Yüzyıl, Kurtlar Vadisi Pusu gibi önemli diziler yer alıyor.

Turan, 17 Aralık 1969 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İzmit’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

8 yıl Sivas Devlet Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra 2018 yılının ilk yarısına kadar da Bursa Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Bağdat Hayvanat Bahçesindeki Bengal Kaplanı, Romeo ile Juliet, Hiç Kimsenin Öyküsü, Sihirli Kapı, Halktan Biri gibi oyunlarda oynadı ve yönetmenlik yaptı.

Kuruluş Osman Alemşah kimdir? Vezir Alemşah Tarihte Nasıl Öldü? İşte Alemşah hakkında bilgiler ile ilgili etiketler Kuruluş Osman alemşah taner turan kimdir