Kurtulmuş'tan Jeffrey'e net yanıt: Kabul edilemez!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü James Jeffrey YPG'nin siyasal anlamda Suriye'nin bir parçası olmasını savunmuş ve örgüte spesifik bir amaçla destek verdiklerini söylemişti. Bu sözlere AK Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş CNN Türk'te cevap verdi. Kurtulmuş, "Jeffrey'in YPG açıklaması kabul edilemez. ABD, YPG ile değil Türkiye ile iş birliği yapsın" dedi.

CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'nin terör örgütü YPG/PKK ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Kurtulmuş, "Jeffrey'nin YPG açıklaması kabul edilemez. ABD, YPG ile değil Türkiye ile iş birliği yapsın" dedi.

Kurtulmuş'un konuya ilişkin açıklamalarının ayrıntıları ise şöyle:

"Jeffrey'in açıklamaları kabul edilemez. ABD’nin herhangi bir yetkilisinin bu konuyu söylemesi kabul edilemez. ve bu dostluk ilişkisine sığacak bir şey değildir. bu açıklamalar Türkiye’yi bağlamaz. bizim için milli birliğimiz milli bekamız Ortadoğu’daki haritaların olduğu gibi kalmasından yanadır. ABD ulusal çıkarları ise bu ülkelerin daha çok bölünmesi ve parçalanmasıdır.

ABD’lilerin mantıklı düşünerek üç beş tane militanla işbirliği yapmak değil 81 milyonluk Türkiye'den yana olmalıdırlar. Terör örgütlerinden demokratik ülkelere yar olmaz.

Menbiç konusu çok konuşulmuş ABD’lilerin oyalama taktiğiyle buraya kadar geldi. Şimdi bırakın terör örgütlerinin çekilmesini PYD tarafından o bölgede etnik bir temizlik yapıldı. Oradaki halkın tamamına yakın Arap’tı ama artık bir Kürt bölgesi haline getirildi. Bu yüzden oradaki halka zulüm eden bu terör örgütünün tasfiye edilmesi lazım. Aksi takdirde Türkiye bunun ulusal güvenlik meselesi olduğunu söyleyip müdahale edecektir."

Numan Kurtulmuş ABD ile bir başka kriz noktası olan FETÖ ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Fetö’ye karşı bizim tutumumuzun ne olduğu elimizdeki kartları ABD’liler çok iyi biliyorlar. burada ABD’lilerin bizim noktamıza geldiklerini hissettiklerini anlıyoruz. ABD’nin şöyle bir zorluğu var kendisine sığınmış bir şekilde imkanlar sağlanması bir terör örgütü liderini sınır dışı etmek zorunda kalıyor. Fetö orada durduğu sürece Türkiye ABD ilişkileri zehirleniyor. bildiğimiz kadarıyla 15 temmuzdan sonra açılmış soruşturmalar var. başka bir takım suçlamalar var ve bunların da belli bir noktaya geldiğini tahmin ediyoruz. bizim ABD’den beklediğimiz yargının yerine koyup hüküm vermemeleridir. siyasetçi olarak talebimiz ABD yöneticilerinin hem Türkiye’nin düşmanı bir terör örgütü lideriyle dost olunamaz."

JEFFREY NE DEMİŞTİ?

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin SDG ismini kullanan YPG/PKK ile ilişkisini 2003 yılından sonra Irak'ta oluşan duruma benzetmiş ve "örgütün siyasal anlamda Suriye toplumunun bir parçası olması gerektiğini" savunmuştu. 

effrey, Washington merkezli Atlantik Konseyi'nde yaptığı konuşmada sözlerini şu skandal ifadelerle sürdürmüştü: 

"Biz onlara spesifik bir amaç için destek veriyoruz, bu da DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasıdır." dedi.Washington merkezli Atlantik Konseyi'nde konuşan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "(ABD ile YPG/PKK arasındaki ilişkiye atfen) Devlet altı yapılarla daimi ilişkilerimiz yoktur. Uzun dönemde askeri ve siyasi bir destekten bahsediyorsanız, bu yönetimin böyle bir politikası yok. İsrail'in, sınırındaki Hizbullah'ı kendine tehdit olarak gördüğü gibi, Suudilerin sınırlarındaki Husileri kendilerine tehdit olarak gördüğü gibi onlar da (Türkiye) PYD'yi en azından kendileri için potansiyel bir tehdit olarak görüyorlar. Bunu dikkate almalıyız, alıyoruz ve Türklerle bu konuda çalışıyoruz"

Kurtulmuş'tan Jeffrey'e net yanıt: Kabul edilemez! ile ilgili etiketler AK Parti Numan Kurtulmuş james jeffrey
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.