Küresel Isınma: Grönland'da daha önce görülmemiş bir olay yaşandı!

ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi, Grönland'daki buzulların zirvesine ilk kez yağmur yağdığını açıkladı. Sıcaklığın donma noktasının üzerine nadiren çıktığı bölgede, bin yıllardır kırılmayan eşikler art arda kırılmaya başlandı. Bilim insanlarına göre ise yağan bu yağmur, gezegenin başının dertte olduğunu işaret etmek için çalan birçok alarm zincirinden biri.

İklim krizi etkisini son olarak Grönland'da gösterdi.

ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Grönland'da 14 Ağustos'ta buz tabakasının 3 bin 216 metrelik zirvesine birkaç saat boyunca yağmur yağdı.

'ÇALAN BİRÇOK ALARM ZİLİNDEN BİRİ'

Sıcaklığın donma noktasının üzerine nadiren çıkan bölgede görülen ilk yağmur olduğu vurgulandı. ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi'nden Twila Moon bu durumun "artan sel, yangın ve diğer durumların yanı sıra sera gazı emisyonlarını azaltma ihtiyacına işaret eden birçok alarm zilinden biri" olduğunu söyledi.

'BU, EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DURUM'

Bilim insanı Ted Scambos ise "Bu eşi benzeri görülmemiş bir durum. Binlerce yıldır görülmeyen eşikleri geçiyoruz ve açıkçası bu, yaptığımız şeyi havaya göre ayarlayana kadar değişmeyecek" ifadelerini kullandı.

Grönland Temmuz ayında büyük çaplı bir erime kaydederken, 2021'in yaygın erimenin görüldüğü 4 yıldan biri olduğu ifade edildi.

Küresel Isınma: Grönland'da daha önce görülmemiş bir olay yaşandı! ile ilgili etiketler küresel ısınma Yağmur ABD grönland kar ve buz merkezi eşik alarm zil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.