Küresel gelişmeler Türkiye lehine şekilleniyor

ABD başkanlık seçimlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyaretine kadar yaşanan gelişmeler Türk ekonomisini güçlendirecek. Donald Trump’ın yeniden seçilme olasılığının artması ve Türkiye ile daha uyumlu çalışacak olması ekonomik haneye artı olarak kaydedilmesi gereken bir gerçek olarak ufukta belirdi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11 yıl sonra Mısır'a giderek mevkidaşı Sisi ile görüşmesi de yeni işbirliklerinin kapısını açacak.

Küresel gelişmeler Türkiye lehine şekilleniyor

Yapılan ortak açıklamada yeni bir dönemin başladığına işaret edilirken, iki ülkenin ticaret hacminin 15 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedeflendi. Kıbrıs İktisat Bankası, bu konuda yaptığı yorumda, “Ukrayna ve Gazze Savaşlarının sonuçları ve ABD başkanlık seçimleri resmi şekillendirecek. İç politikada, 31 Mart yerel seçimleri demokrasinin akıbeti ve ekonomi politikasındaki önemli ayarlamalar açısından kritik olarak görüyoruz. Türk-Rus ilişkileri Trump'ın seçiminden bağımsız değerlendirilemeyeceğini, Trump'ın tekrar seçilmesi durumunda Ankara-Washington hattının daha da sağlıklı bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyoruz. Türkiye'nin Orta Doğu'daki stratejik konumu da göz önüne alındığında, Putin'in ertelenen Ankara ziyaretini de büyük bir merakla takip ediyoruz” denildi.

Banka borsa ile ilgili yorumunda ise şöyle devam etti: “BIST100 için hedeflenen 9,200 endeks seviyesinin test edilmesi ardından yurt dışı etkisi ile gelen %2 civarında sert satışlar sonrası dün yara sarma eğilimin hâkim olduğunu gördük. Kapanışa doğru gelen alımlarla günü yaklaşık %1 artıda kaptan endeks yeniden 9 bin puan seviyesine tırmandı. Hisse senetlerine ilişkin normalleşen para politikası ve yüzünü yeniden Batıya dönen Türkiye sonrası tonumuz olumluya çevirmiştik. Daha sağlıklı bir yorum yapabilmek adına haftalık kapanış seviyesini görmek istiyoruz. USDTRY kuru kamunun kontrolünde her gün bebek adımları ile 30,76 seviyesine yükselirken, 5 yıl vadeli CDS risk primi ise psikolojik 300 baz puan seviyesinin hemen altında işlem görüyor.”

Küresel gelişmeler Türkiye lehine şekilleniyor ile ilgili etiketler ekonomi Mısır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.