'Kürdistan' paylaşımı yapan akademisyene gözaltı

Fırat Üniversitesinde araştırma görevlisi olan Hifzullah Kutum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındı. Paylaşımında "Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan" ifadelerine yer veren araştırma görevlisinin üniversitede bulunan odasının kapısına Türk bayrağı asıldı.

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde araştırma görevlisi olan Hifzullah Kutum, sosyal medya hesabından Kürdistan paylaşımı yaptı. Bunun üzerine Kutum, ilk olarak Fırat Üniversitesi tarafından açığa alındı. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, "Sosyal medyadaki paylaşımları ile terör örgütü propagandası yaptığı değerlendirilen araştırma görevlisi, Rektörlüğümüzce açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bahse konu kişi ile ilgili ayrıca adli makamlara da suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

'Kürdistan' paylaşımı yapan akademisyene gözaltı

KAPISINA TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in özel kalem müdürü Ayşegül Karaçorlu ise Kutum’un odasının kapısına Türk bayrağı asılmış bir fotoğraf paylaştı. Karaçorlu, “Korkma!! Burası Türkiye Cumhuriyet'i Herkes Hak Ettiği Yerde.. Devlet ebed müddet, çok yaşa Cumhuriyet..” diye yazdı.

 

'Kürdistan' paylaşımı yapan akademisyene gözaltı ile ilgili etiketler Kürdistan Hifzullah Kutum araştırma görevlisi pkk propagandası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.