Kurban Bayramı ayın kaçında başlıyor? Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı... Müslüman alemi için en mübarek dönemlerden olan Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala, bayramın ayın kaçında ve hangi gün başlayacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı ayın kaçında başlıyor? Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor? Ayrıntılar haberimizde...

Müslümanlar için en kıymetli dönemlerden biri olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı... Kurban Bayramı hakkındaki detaylar şimdiden merak edilmeye başlandı. Bu çerçevede bayramın ayın kaçında ve hangi gün başlayacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı ayın kaçında başlıyor? Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor? Detaylar haberimizde... 

Kurban Bayramı ayın kaçında başlıyor? Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor?

KURBAN BAYRAMI AYIN KAÇINDA BAŞLIYOR? HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Kurban Bayramı 9 Temmuz ile 12 Temmuz 2022 tarihleri  arasında kutlanacak. Cumartesi günü başlayan Kurban Bayramı, Salı günü son bulacak. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? HANGİ GÜNLER TATİL?

7 Haziran Pazartesi Beştepe’de gerçekleşen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığı kaydetti.

Kurban Bayramı’nın ardından gelen 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri kamuda çalışanlar için idari izin ilan edildi.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi. 9 Temmuz Cumartesi günü başlayan bayram tatili 17 Temmuz Pazar günü sona eriyor. 18 Temmuz Pazartesi günü milyonlarca çalışan yeniden iş başı yapacak.

KURBAN BAYRAMI NEDİR?

İslam dünyasında büyük bir sevinç ve dayanışma içerisinde kutlanan Kurban bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10.gününden itibaren 4 gün kutlanır. Diğer bir anlatımla Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününde başlayan Kurban Bayramı 4 gün devam eden bir bayramdır. Zilhicce ayının 9. gününe "Arife Günü" denmektedir. Bayramdan bir önceki gündür. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ise "Eyyam- nahr" denir.

Kurban bayramı ayrıca Müslümanların her yıl "Hac " görevlerini yerine getirdikleri vakittir. Hac, Mekke'ye gidilmek suretiyle ve Kabe'nin tavafını da kapsayan bir ibadettir. Hac farizasını yerine getirmekte olan Müslümanlar kurbanlarını da Mekke'de keserler. Kurban bayramı dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar tarafından aynı anda büyük bir coşku ile kutlanır.

 

 

Kurban Bayramı ayın kaçında başlıyor? Kurban Bayramı hangi günlere denk geliyor? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı tatil Kurban Bayramı ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.