Kur'an'a dil uzatan Prof. Öztürk istifa etti

Kur'an'ın bazı ayetlerini kendince yorumlayıp "Bu Allah dili olabilir mi?" ifadesini kullanan sonra da "İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir üstadım olabilir." diye konuşan İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk infiale neden olmuştu. Kur'ana yönelik saygısız ifadeleri nedeniyle tepki çeken Prof. Öztürk'ün emekli olmak için istifasını verdiği iddia edildi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk sosyal medyeya yansıyan sözleri sonrasında emekliliğini talep ederek istifasını verdi. 

Öztürk sosyal medya hesabından İlahiyat Fakültesi Dekanlığına yönelik olarak “Emekliliğimi talep ediyorum. Bu konuda gereken işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim” ifadelerini içeren bir belge paylaştı.

Öztürk paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde ise, “Bugün itibariyle akademiye, akademisyenliğe ve ilahiyat alemine veda ediyorum. Artık yeter. Benden bu kadar” ifadelerini kullandı.

Prof. Öztürk sosyal medyada paylaşılan sözleri nedeniyle büyük tepki çekmişti.

Videoda Öztürk ilk olarak , “Kur’an’da 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine’ye sıkıştırmış ve insanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur’an’da öyle küfürler var ki. Bir tanesini okuyayım mı size Kalem Suresi… (Hem kel hem fodul ve p.ç)” diyor.

Öztürk daha sonra tepki çeken “Bu Allah dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir üstadım olabilir.” sözlerini sarf ediyor.

 

Kur'an'a dil uzatan Prof. Öztürk istifa etti ile ilgili etiketler Marmara Üniversitesi Kur'an Prof. Dr. Mustafa Öztürk ilahiyat fakultesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.