Kur'an-ı Kerim yakan Paludan'ı 'çan çalarak' susturan rahibe soruşturma!

Avrupa ülkelerinde ülke ülke gezerek Kur'an-ı Kerim yakan; Hz. Muhammed ve İslam dinine basının hakaretler savuran Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın benzer bir eylemi, bir rahip tarafından engellendi. Jönköping kilisesi baş rahibi, Paludan'ın konuşmasının sesini bastırabilmek için kilisenin 20 yıldır çalınmayan çanlarını çaldı. Paludan, kilisenin rahibinden şikayetçi oldu. İsveç polisi kiliseyi basarak rahip hakkında soruşturma başlattı...

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İsveç'in çeşitli bölgelerinde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmasının yansımaları devam ediyor.

JÖNKÖPİNG'DE PROVOKASYON İÇİN YANLIŞ KİLİSENİN ÖNÜNÜ SEÇTİ!

Diğer provokasyonlarının devamı olarak Paskalya tatilinde bu kez de Jönköping kentinde Kur'an-ı Kerim yakma girişiminde bulunmaya karar verdiğinde beklemediği bir şey oldu.

Bu noktada Kur'an-ı Kerim yakarken bir açıklama gerçekleştiren Paludan, Hz. Muhammed ve İslam hakkında ağır ifadeler kullanmaya yeltendiğinde kimse ilk anda kulakları sağır eden gürültüye anlam veremedi...

BAŞRAHİP KİLİSENİN 20 YILDIR ÇALINMAYAN ÇANLARINI ONU SUSTURMAK İÇİN ÇALDI

Protesto için muhtemelen özel olarak seçtiği nokta, Jönköping Kilisesi'nin hemen yanındaydı. 

Kilisenin baş rahibi Fredrik Hollertz, ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan hakaretten oluşan konuşmasına başlayınca beklenmedik bir şey yaptı. 

Baş rahip, Paludan'ı susturmak için kilisesinin 20 yıldır çalınmayan çanlarını çalmaya başladı. Amacında başarılı da oldu. Kuran-ı Kerim yakarken hakaret etmek isteyen provokatör çan sesinden susmak zorunda kaldı. 

PALUDAN ŞİKEYETÇİ OLDU: İSVEÇ POLİSİ KİLİSEYİ BASARAK RAHİP HAKKINDA SORUŞTURMA AÇTI

Bu duruma çok sinirlenen Paludan, kendisini koruyan polislere giderek baş rahip Fredrik Hollerts'den şikayetçi oldu! Sebebi ise 'ifade özgürlüğünü engellemek'. 

İsveç polisi ise Paludan'ın şikayetinin ardından Jönköping Kilisesi'ne baskın düzenleyerek başrahip Hollertz hakkında 'ifade özgürlüğünü engellemekten', gösteriyi sabote ettiği suçlamasıyla soruşturma başlattı.  

MÜSLÜMANLAR TARAFINDAN KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Rahip Hollertz, daha sonra yaptığı açıklamada, farklı dinlerden insanların bir arada yaşadığı ortamın bozulmasına izin vermeyeceğini belirterek, "Bu adamın gösterisini engellemek için çanları çaldım. Polis bunun yasal olmadığını belirterek bana soruşturma açtı. Para cezası alırsam bu cezayı ödememde birçok kişi yardım edeceğini söyledi." ifadelerini kullandı.

İsveç'te yaşayan Müslümanlar tarafından kahraman ilan edilen Rahip Hollertz, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

RAHİP HOLLERTZ GİBİ DAHA FAZLA İNSANA İHTİYAÇ VAR

Özellikle Müslümanların kalabalık olduğu mahalleri seçen Paludan'a 3 gündür büyük tepki var. Göstericillerle polis arasında Stockholm, Malmö, Linköping ve Norköping'de olaylar çıkarken toplamda 125 sivil ve polis aracı hasar görürdü, 34 poliste yaralandı.

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: Bir Bakışta Podcast

 

 

Kur'an-ı Kerim yakan Paludan'ı 'çan çalarak' susturan rahibe soruşturma! ile ilgili etiketler rahip Çan paludan jönköping
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.