Kur korumalı mevduatta yeni uygulama yürürlüğe girdi!

Kur korumalı mevduatta yeni uygulama yürürlüğe girdi. Resmi Gazetede yayımlanan yeni karara göre kur korumalı Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarının süresi 1 yıl uzatıldığı belirtildi. Alınan yeni kararlar doğrultusunda 31 Aralık 2023 tarihine kadar açılan hesapların da kur korumalı mevduat desteklerinden yararlanabileceği belirtildi. İşte detaylar...

Kur korumalı mevduatta yeni uygulama yürürlüğe girdi.

Kur korumalı mevduatta yeni uygulama yürürlüğe girdi!

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 17 Aralık 2022 tarihli karar Resmi Gazetede yayımlandı. Kur korumalı Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarının süresi 1 yıl uzatıldığı belirtildi. Mevduat ve katılma hesaplarının kur artışına karşı desteklenmesine ilişkin verilen karar doğrultusunda  31 Aralık 2023 tarihine dek açılan tüm hesaplarında  kur korumalı mevduat desteklerinden yararlanabileceği belirtildi. 

Alınan kararın ardından kur korumalı mevduat hesaplarının sadece bir haftada 981 milyon lira artışla 1 trilyon 473 milyar 460 milyon liradan 1 trilyon 474 milyar 441 milyon liraya yükselmesi gözlerden kaçmadı. 'Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar’ 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldı. 

1 HAFTADA YAŞANAN ARTIŞ ŞAŞIRTTI!

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararında "Ekli Mevduat ve Kur Artışılarına Karşı Desteklemesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar'ın yürürlüğe konulmasına, 4749 sayılı Kanun Kamu Finansman ve Borç Yönetimin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun geçici 35. maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Kur korumalı mevduatta yeni uygulama yürürlüğe girdi! ile ilgili etiketler ekonomi Dolar Türk Lirası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.