Kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar lirayı buldu

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, kur korumalı mevduat hesapları ve ekonomik görünüm hakkında konuştu.

Kur korumalı mevduatlar ile ilgili bilgi veren Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "2 Şubat 2022 itibarıyla kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar liraya yükseldi. 119 milyar lira Merkez Bankası destekli 162 milyar lira ise Hazine destekli olarak hesaplara geçti." sözlerini aktardı.

Pandemi sürecinde Türkiye'nin ekonomik durağanlıktan ilk çıkan ülkelerden biri olduğu görüşünü aktaran Gürcan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"2020 ilk çeyrekte tüm dünyada ekonomik hayat neredeyse durma nokta geldi. İş yerleri kapandı, tedarik zincirinde sıkıntılar yaşandı. Türkiye bu durağanlıktan en hızlı kurtulan ülkelerden biri oldu. 2021 yılı ikinci çeyrekte Türkiye yüzde 21,7, üçüncü çeyrekte ise 7,4 büyüdü. Türkiye'nin hızlı toparlanmasının sebebi üretime ve ihracata dayalı ekonomik yapısıdır. Bu durum Türkiye'nin pozitif büyümesine katkı veriyor ve dengeli büyümemizi sağlıyor."

Gürcan, kur korumalı mevduat hesaplarına önemli bir ilginin olduğunu ifade ederken, "2 Şubat 2022 itibarıyla kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar liraya yükseldi. 119 milyar lira Merkez Bankası destekli 162 milyar lira ise Hazine destekli olarak hesaplara geçti. 60 milyar lira tüzel şirketlerden geldi." sözlerini kaydetti.

"NİSAN'DAN SONRA ENFLASYON DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ"

Enflasyon oranlarına da değinen Gürcan, pandemi sürecinde dünya genelinde fiyat artışları gözlemlendiğini belirterek şunları dile getirdi:

"Salgın sürecinde tedarik zincirinin kırılması, imalat sektörünün yavaşlaması, enerji krizlerinin yaşanması sebebiyle tüm dünyada enflasyonist bir ortam oluştu. Dünya genelinde emtia fiyatlarında çok önemli artışlar meydana geldi.

Bu artışlar sanayicimizin üretim maliyetlerini artırdı. 2022 Ocak ayı itibarıyla yüzde 48,7'lik enflasyonumuz var. İnşallah sayın bakanımızın söylediği gibi nisan ayından itibaren enflasyonda bir düşüş ivmesi bekleniyor."

Kur korumalı mevduat hesaplarındaki tutar 281 milyar lirayı buldu ile ilgili etiketler kur korumalı tl mevduat Mahmut Gürcan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.