Kunut duaları nasıl okunur? Arapça okunuşu, Türkçe meali nedir?

Namazda okunacak dualar arasında yer alan Kunut duaları iki adettir. Yatsı namazı vaktinde vitr namazı içerisinde okunur. İslam dininde önemli bir yere sahip olan Kunut dualarının Arapça okunuşu ve Türkçe meali kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. İşte Kunut dualarının Arapça okunuşu ve Türkçe meali…

Namaz kılmak farz olan ibadetler arasında yer alır. Kunut duaları, namaz kılarken okunacak dualardan biridir. Bilmeyenler için Kunut dualarının Arapça okunuşunu ve Türkçe mealini derledik. İşte, Kunut dualarının Arapça okunuşu ve Türkçe meali…

KUNUT DUASI 1: Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdîke. Ve nü'minü bike ve netûbü ileyke. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehû neşkürüke ve lâ nekfürük ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

KUNUT DUASI 2:  Allâhümme iyyâke na'büdü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes'â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhıg.

KUNUT DUALARI ANLAMLARI (DİYANET MEALİ)

KUNUT DUASI 1 ANLAMI:  Allahım! Sen'den yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, Sana tövbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek, Sen'i hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve Sana karşı geleni bırakırız.

KUNUT DUASI 2 ANLAMI:  Allah'ım! Biz yalnız Sana kulluk ederiz. Namazı yalnız Sen'in için kılarız, ancak Sana secde ederiz. Yalnız Sana koşar ve Sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz Sen'in azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır.

 

Kunut duaları nasıl okunur? Arapça okunuşu, Türkçe meali nedir? ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.