Küme Düşme Kalktı mı? Malatya, Ankaragücü, Kayserispor ne olacak? Mehmet Sepil açıkladı!

Küme Düşme Kalktı mı? Kulüpler birliği başkanı Mehmet Sepil açıkladı! İşte futbolseverlerin merakla beklediği Süper Lig'den küme düşme kalktı mı?

Küme Düşme Kalktı mı? Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, bu sezon ligden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili TFF'ye tavsiyede bulunacaklarını açıkladı. Peki Ligden düşme kalktı mı? Düşen takımlar Kayserispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü takımları ligde mi kalacak? İşte detaylar...

KÜME DÜŞME KALKTI MI? SÜPER LİGDEN DÜŞEN TAKIMLAR NE OLACAK?

Süper Lig küme düşme kaldırıldı mı? Ankaragücü Malatyaspor Kayserispor küme düştü mü? 2019-2020 sezonunda küme düşmenin kaldırılması için tarihi TFF toplantısı sona ermek üzere. Spor yorumcusu Gökhan Dinç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında bu sezon küme düşmenin kaldırılacağını iddia etti.

TFF'nin tarihi yönetim kurulu şu anda gerçekleşiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı TFF Yönetim Kurulu toplantısında küme düşmenin 2019-2020 sezonunda kaldırılması yönünde görüş birliği alınacağı kaydedildi.

SÜPER LİG KÜME DÜŞME KALDIRILDI MI?

Gazeteci Gökhan Dinç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankaragücü, Malatyaspor ve Kayserispor takımlarının ligde kalacağını ve gelecek sezon 21 takımla Süper Lig’in devam edeceğini iddia etti.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu'nuna küme düşme uygulamasının görüşülmesi için tavsiyede bulunacaklarını belirtti.

Mehmet Sepil'in toplantı sonrası yaptığı açıklamalardan satır başlıkları şu şekilde:

"Kayserispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü; bu sene ligden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili bir taleple geldi. Küme düşmeme işinin kabul edilebileceği konusunda ortak görüş oluştu. Bizim karar alma yetkimiz yok. Kulüplerin tamamı, müracaat eden kulüplerle aynı görüşte. TFF'ye bu konuda tavsiye kararında bulunacağız."

"Yabancı kuralında her kulübün farklı görüşü var, bu da doğal. Ancak ortak görüş, bu karar çok hızlı alındı. Bu sene kulüplere hiç faydası yok, aksine ekonomik zararı var. Federasyona bu kuralı 1 yıl erteleyip, daha iyi bir planlamayla karar alınmasını teklif edeceğiz."

"Harcama limitleri, kulüplerin ihtiyacını karşılamıyor. 2020/21 sezonunda birçok kulüp sıkıntıya girecek. Bu uygulama, dünyada hiçbir uygulamaya benzemiyor ve örneği yok. Tüm kulüpler olarak federasyona endişelerimizi ileteceğiz."

Küme Düşme Kalktı mı? Malatya, Ankaragücü, Kayserispor ne olacak? Mehmet Sepil açıkladı! ile ilgili etiketler Süper Lig küme düşme kalktı mı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.