Kültür AŞ'den patrona özel ihale

Kamu ihalelerinde zaman zaman duyarsınız "Adrese teslim ihale" ifadesini. İhalenin şartlarının belli bir kişi ya da kuruluşa göre belirlenmesi anlamına gelen bu ifade Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB'de çağ atladı ve "Adreste teslim" ihaleye ulaştı. İBB'de ahbap çavuş ilişkisini gözler önüne seren yeni kayırmacılık Kültür A.Ş.'de yaşandı. İmamoğlu'nun Kültür AŞ'nin başına atadığı Serdal Taşkın eski patronu Nuri Çolakoğlu'nu makamına çağırdı ve 70 bin TL'lik işi elden teslim etti.

Şimdi size alanla, verenin aynı telefon numarasını kullandığı "adreste teslim" ihalenin detaylarını paylaşalım.

Ulus Haber Merkezi (UHM)'nin haberine göre CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü ilçe belediye başkanlığı döneminde 41 milyon 500 bin TL.’lik ihale verdiği, İBB'nin başına geçince de Kültür A.Ş.’nin başına atadığı Serdal Taşkın ondan öğrendiği elden teslim ihaleyi belediye şirketinde harfiyen uyguladı. 

Kültür AŞ'den patrona özel ihale

Serdar Taşkın, daha önce yanında çalıştığı bir başka deyişle patronu olan Nuri Çolakoğlu’nu makamına çağırdı. Sonra da ”Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Paşa’nın Rotası” adlı eserin yayınlanması karşılığında 70 bin TL.’lik işi elden teslim etti.

Kültür AŞ'den patrona özel ihale - Resim : 2

İhale mevzuatını yerle bir eden adreste teslim ihaleyi hayata geçiren ikilinin bağlantıları sadece patron çalışan ilişkisinden çok öte.

Kültür AŞ'den patrona özel ihale - Resim : 3

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Serdal Taşkın’a ait Elapro (İmamoğlu'nun ihale verdiği şirket) adlı şirketle, Nuri Mehmet Çolakoğlu’ya ait NMC adlı şirket aynı işyerini, aynı telefonu ve aynı muhasebeciyi kullanıyor.

Kültür AŞ'den patrona özel ihale - Resim : 4

Ekrem İmamoğlu bu ”Al Gülüm Ver Gülüm” ticareti karşısında 'Hop ne yapıyorsunuz?' demedi. Ve patrona ihaleye olur verdi.

Kültür AŞ'den patrona özel ihale ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Serdal Taşkın Nuri Çolakoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.