Külliye'deki Güvenlik Zirvesi'nin ardından açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesi Beştepe'de toplandı. 30 Ocak'ta ise Milli Savunma Bakanı, Meclis'i Afrin harekatı kapsamında bilgilendirecek

TSK'nın Suriye'nin Afrin kentindeki Zeytin Dalı Harekatı'nda 4. güne girildi. Son dakika haberler gelmeye devam ediyor. İlk 3 gündeki operasyonlarda 170'ten fazla hedef vuruldu. Dün, Afrin'e yeni cephe Azez'den açıldı. Bölgenin kritik noktalarından Burseya Dağı ele geçirildi. TSK, Burseya Dağı bölgesindeki çatışmalarda 1 askerin şehit olduğunu açıkladı. Kara operasyonunun yanı sıra savaş uçakları ve obüslerle de terör hedefleri vurulmaya devam ediyor. Şu ana kadar 18 nokta teröristlerden temizlendi.

BEŞTEPE'DE GÜVENLİK TOPLANTISI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Güvenlik Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantı saat 12:10'da başladı. Toplantıya, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Receğ Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren güvenlik zirvesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamada Afrin Harekatı'nın planlandığı şekilde yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada "Türkiye'nin öncelikli amacı sınırlarının güvenliğini, vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamaktır. Suriye'nin toprak bütünlüğüne olan saygımız da bu operasyonun önemli gerekçeleri arasındadır. Bu ülkedeki Arap, Türkmen, Kürt kardeşlerimizin huzur, güven ve refah içinde bir Suriye’de yaşayabilmeleri için üzerimize düşenleri yapmayı, komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun gereği olarak görüyoruz. Zeytin Dalı Operasyonu, herhangi bir etnik gruba değil, sadece terör örgütlerine karşı yapılmaktadır" denildi.

dosya2_1

KIRMIZI DOSYA DİKKAT ÇEKTİ

Zirvede çekilen fotoğrafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önündeki kırmızı dosya da dikkat çekti.

HÜKÜMET MECLİS'İ BİLGİLENDİRECEK

Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak Meclis'i 30 Ocak Salı günü bilgilendireceği belirtildi.

Külliye'deki Güvenlik Zirvesi'nin ardından açıklama geldi! ile ilgili etiketler Afrin Erdoğan Beştepe güvenlik zirvesi zeytin dalı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.