'Kullanmak için aldık, başka ülkelere satılması için değil'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin S-400'ün hangara kaldırılması veya satılması teklifine ilişkin 'Mevcut durumumuz ülkemizin ve milletimizin hava ve füze savunması için aldık, süreç devam ediyor. Kullanmak için aldık başka ülkelere satılması gündemde değil.' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Akar'ın açıklamalarından satır başları;

ABD’Lİ YETKİLİNİN “HANGARA KALDIRILMASINA DURUMUNDA HER ŞEY AÇIĞIZ” SÖYLEMLERİ

Mevcut durumumuz ülkemizin ve milletimizin hava ve füze savunması için aldık süreç devam ediyor kabul testleri, muayeneleri var bunlar devam ediyor. Meseleye teshir eden askeri siyasi, teknolojik faktörler var bunları düşünerek yaptığımız faaliyetler var. Bunlara yönelik planlamalarımız var. Kullanmak için aldık başka ülkelere satılması gündemde değil.

S400’Ü KENDİMİZ KULLANMA KABİLİYETİNE SAHİP MİYİZ?

Eğitim kurulum sürecinde uzman arkadaşlarımız eğitim aldılar. Eğitimler kullanıcı, öğretici seviyesinde oldu. Kendimiz kullanacağız. (Ruslar olmayacak) Kullanım yetkisi, kullanım bilgisi bizim personelimizde emir, komutası bizim kontrolümüzde olacak. Eski Varşova Paktı ülkelerinden NATO’ya dahil olan dostlarımızda onlarca Ruslardan kalan mühimmat Yunan dostlarımızda S300 var. ABD’li dostlarımızın objektif olmalarını istiyoruz. Diyalog, uzlaşma hoşgörü ve problemleri çözecek yaklaşım olması lazım. Problemin çözülebileceğini söylüyorum ama karşı taraf…

'Kullanmak için aldık, başka ülkelere satılması için değil' ile ilgili etiketler Hulusi Akar ABD s400
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.