Kuleli Askeri Lisesi ile ilgili o bakanlıktan flaş talep!

Kültür Bakanlığı'nın, Kuleli Askeri Lisesi'nin ana okulu ile arazisini müze olarak kullanılmak üzere Savunma Bakanlığından istediği ortaya çıktı. Savunma Bakanı Nurettin Canikli bir soru önergesi üzerine Kuleli Askeri Lisesi ile arazisi ve üzerindeki bina ve tesis gibi taşınmazların kullanımı ile Kültür Bakanlığı'nın talebinin Milli Savunma Üniversitesince değerlendirildiği ifade edildi...

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Bakan Canikli’nin yanıtlaması üzere bir önergeyle “Tarihi boyunca bir bütün olarak görülüp değerlendirilmiş olan söz konusu ön bina ile arkasındaki 180 dönümlük alan neden birbirinden ayrı değerlendirilmektedir? Bu araziyi parçalamak doğru mudur? 180 dönümlük Kuleli Askeri Lisesi Arazisinin yeşil alan olarak değerlendirilmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığına devredilmesi düşünülmekte midir? İstanbul Boğazı’nın kıyısında, denize sıfır konumda yer alan, Türkiye’nin en güzel manzaralı alanlarından biri olan söz konusu arazinin yeşil alan haricinde bir amaçla değerlendirilmesi düşünülmekte midir?” sorularını yöneltti.

DEĞERLENDİRME DEVAM ETMEKTE

Hamzaçebi’nin önergesini yanıtlayan Bakan Canikli Kuleli Askeri Lisesi ile ilgili “Kuleli Askerî Lisesinin taşınmazları Millî Savunma Üniversitesinin kullanımına verilmiştir. Ana okul binasının ve arazisinin müze olarak kullanılmak üzere tahsisinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca talep edilmiş olup, lisenin diğer taşınmazlarının üzerinde liseye ait pek çok bina ve tesis bulunduğundan, Kültür ve Turizm Bakanlığının talebi ile diğer bina ve tesislerin Millî Savunma Üniversitesince değerlendirilmesi çalışmaları devam etmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Kuleli Askeri Lisesi ile ilgili o bakanlıktan flaş talep! ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Nurettin Canikli Milli Savunma Üniversitesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kuleli Askeri Lisesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.