Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısı neden olur? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Günümüzde birçok kişinin karşı karşıya kaldığı kulak ağrısı; kulakla ve başka organlarla ilgili pek çok hastalığın habercisi olabiliyor. Kulak ağrısının artış göstermesi ise günlük hayatı olumsuz etkileyecek nitelikte olabiliyor. Peki, Kulak ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Kulak ağrısı, bir anda ortaya çıkan, bunun sonucunda yanma ve basınç şeklinde hissedilen belirtiler gösteren bir rahatsızlık olarak tanımlanmaktadır. Derinden gelen ağrının nereden geldiğini tespit edemeyen kişiler bazen diş ağrısı zannedip kulak iltihaplarını atlamaktadırlar. Kulak ağrısı birçok nedenden ortaya çıkabilir. Birçok kişi kulak ağrısının nasıl geçeceğini araştırıyor. Peki, Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısı neden olur? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısı neden olur? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

KULAK AĞRISI NASIL GEÇER?

Kulak ağrısının tedavi edilebilmesi için öncelikle doğru teşhisin koyulması gerekmektedir. Ağrının kulak enfeksiyonundan mı veya diş ağrısından mı ya da başka bir sorundan mı kaynaklandığı mutlaka tespit edilmeli ve tedavi ona göre yapılmalıdır. Eğer kulakla enfeksiyon varsa doktorun verdiği antibiyotikler veya kulak içi damlaları kulak ağrısı tedavilerinde kullanılmaktadır. Şiddetli ve dinmeyen ağrılar için ağrı kesiciler kulak ağrılarının azalmasını sağlamaktadır. Bu tedavinin mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir. Aksi halde geçici bir ağrı azalması yaşanabilmektedir. Kulak ağrısın kalıcı geçmesi için ilaçların düzenli kullanılması ve mutlaka doktor kontrollerine gidilmesi gerekir.

KULAK AĞRISI NEDEN OLUR?

Kulak enfeksiyonları

Dış kulak enfeksiyonuna yüzme, işitme cihazı veya kulak kanalındaki deriye zarar veren kulaklıklar veya kulak kanalına pamuklu çubuk veya parmak sokmak neden olabilir.

Orta kulak enfeksiyonu, solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanabilir.

Ani basınç değişimi,

Kulak kirinin birikmesi ve uzun süre temizlenmemiş olması,

Kulakta yabancı bir nesne,

Boğaz ağrısı,

Sinüs enfeksiyonu,

Kulağa şampuan veya su kaçması,

Kulak zarının zarar görmesi, 

Diş eti apsesi...

KULAK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Eğer çok sık ve şiddetli şekilde yaşadığınız bir sorun değilse, kulak ağrısına evde çözüm yolları üretebilirsiniz. Ansızın gelen kulak ağrısında ilk şoku atlattıktan sonra ilk önce oturur pozisyondaysanız, dik oturun. Doktor önerisi olmadan kendi kendinize kulak damlası kullanmayın. Esnemeye çalışın. Bulunduğunuz ortamı havalandırın. Kulak kepçenizi oynatın,sakız çiğneyin. Burnunuzu iki parmağınızın arasına sıkıştırın, önce derin nefes alın ve havayı genzinize doğru iterek üfleyin.

Kafanızın içinden gelen açılma sesini duyun. Bu ses, basınç eşitlemesinin olduğunu gösterir ve kulak ağrısı da ortadan kalkar. Isıtılmış bir havluyu kulağınıza koyun veya Saç kurutma makinası ile ısıtın. Kulağınıza yabancı bir cisim sokmayın. Temizliğini mümkünse kulak çöpü yerine, yumuşak ve ince dokulu bir kâğıt mendil parçasıyla yapın. Yüzerken, duş alırken kulağınıza su kaçmamasına azami şekilde dikkat edin. Soğuk havalarda dışarı çıkarken, yazın ise klima yakınlarında otururken kulaklarınızı şapka ve buna benzer bir koruyucuyla kapatın.

 

 

Kulak ağrısı nasıl geçer? Kulak ağrısı neden olur? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler 2019 hastalık Hastane kulak ağrısı hasta kulak çınlaması
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.