"Küfür zenginliktir" diyen Erol Evgin'den halka yeni hakaret!

Erol Evgin sözleriyle yine tepki topladı. Daha önce 'Cahiller muhtarları seçsin' diyerek tepki toplayan Erol Evgin, bu sefer de halkın cahil olduğunu söyledi. Usta ses Erol Evgin'in bu sözleri Türk halkını hedef aldı. Ev kadınlarına da hakaret eden Evgin, "Evde atıl vaziyette börek açıyorlar" dedi. Evgin'in küfürle ilgili sözleri de dikkati çekti. Küfür lugatının iyi olduğunu söyleyen Evgin, "Küfretmeyi severim. Argo zenginliktir" diye konuştu. Peki Erol Evgin kimdir? Türk halkına neden cahil dedi? Detaylar haber özette...

Erol Evgin sözleriyle yine tepki topladı. Daha önce 'Cahiller muhtarları seçsin' diyerek tepki toplayan Erol Evgin, bu sefer de halkın cahil olduğunu söyledi. Usta ses Erol Evgin'in bu sözleri Türk halkını hedef aldı. Erol Evgin, Türkiye'de kendisini en rahatsız eden şeyin cehalet olduğunu söyledi. Bu sözleri ile birden gündeme oturan Erol Evgin çok tepki toplayacak gibi. Türkiye'de insanların yarısının evde börek açtığını söyleyen Erol Evgin, cehaletin çözülmeden demokrasinin olmayacağını ifade etti. Peki Erol Evgin kimdir? Türk halkına neden cahil dedi? Detaylar haber özette...

Erol Evgin, Türkiye'de kendisini en rahatsız eden şeyin cehalet olduğunu söyledi.

erol_ebvgin_2

"ÜLKENİN YARISI ATIL VAZİYETTE EVDE BÖREK AÇIYOR"

Posta gazetesine konuşan 70 yaşındaki Erol Evgin, "Türkiye’nin en temel problemi cehalet. Cehaleti çözdüğümüz zaman bu topraklarda her şeyi halledebiliriz. Yapılması gereken belli: 15 yıl içimize kapanıp, çağdaş eğitime yatırım yapmak. Cehalet olmasa trafikte binlerce kişi ölmez. Her yaz yüzlerce orman yanmaz. Kadına şiddet biter. Kadınlar bu ülkenin yarısı. Ülkenin yarısı, atıl vaziyette evde börek açıyor, başka da bir şey yapmıyor" dedi.

"CEHALETTEN BESLENİYORLAR"

Cehaletin ortadan kalkması halinde demokrasinin geleceğini söyleyen Evgin, "Ama sırf bu olmasın diye cehalete prim verenler var. 'Ben cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine daha çok güveniyorum' diyerek bazıları maalesef cehaletten besleniyorlar" ifadelerini kullandı.

"KÜFÜR LUGATIM İYİDİR"

Erol Evgin, sinirlendiği zaman nasıl bir tepki verdiğine dair soru üzerine ise şunları söyledi:

"Küfretmeyi, argoyu severim. Küfür lugatım iyidir. Argo hem rahatlatır hem de dilde bir zenginliktir"

'CAHİLLER MUHTARI SEÇSİN' DEMİŞTİ

Erol Evgin daha önce de, "Okumamış olanlar muhtarını seçsin, eğitimli olan belediye başkanını seçsin" diyerek, bu şekilde eşitliğin sağlanabileceğini söylemişti.

"15 YIL İÇİMİZE KAPANIP..."

Posta gazetesine konuşan 70 yaşındaki Erol Evgin, "Türkiye’nin en temel problemi cehalet. Cehaleti çözdüğümüz zaman bu topraklarda her şeyi halledebiliriz. Yapılması gereken belli: 15 yıl içimize kapanıp, çağdaş eğitime yatırım yapmak... Cehalet olmasa trafikte binlerce kişi ölmez. Her yaz yüzlerce orman yanmaz. Kadına şiddet biter. Cinsellik sevgiyle buluşur. Kadınlar bu ülkenin yarısı. Ülkenin yarısı, atıl vaziyette evde börek açıyor, başka da bir şey yapmıyor.

TÜRK MİLLETİNİN YARISI İÇİN İĞRENÇ SÖZLER

Bu cehaleti ortadan kaldırırsak ülkeye demokrasi, insan hakları gelir. Ama sırf bu olmasın diye cehalete prim verenler var. “Ben cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) daha çok güveniyorum” diyerek bazıları maalesef cehaletten besleniyorlar." ifadelerini kullandı.

erol_evgin1

EROL EVGİN KİMDİR?

Usta sanatçı Erol Evgin 1947 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Erkek Lisesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü’nü tamamlamıştır. Almanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

Müzisyen kimliğinin dışında oyunculuk, sunuculuk ve bir dönem mimarlık yapmıştır.

Eşi Emel Evgin’de Yüksek Mimar’dır. 2 çocuğu olan Erol Evgin’in Ozan, Erem ve Erol isminde 3 tanede torunu vardır.

Erol Evgin baba tarafından aslen Van, anne tarafından ise aslen Rize’lidir.

"Küfür zenginliktir" diyen Erol Evgin'den halka yeni hakaret! ile ilgili etiketler Erol Evgin cahil cahiller muhtarları seçsin cehalet erol evgin kimdir neden cahil dedi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.